Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο σήμερα για τους ανέργους

Στις 11 π.μ. στα Γιάννενα, στην πλατεία Νομαρχίας. Παρεμβάσεις χτες σε Λάρισα και Αγρίνιο

Από την παρέμβαση χτες στη Λάρισα
Από την παρέμβαση χτες στη Λάρισα
Συλλαλητήριο για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας των ανέργων οργανώνουν Εργατικά Κέντρα και σωματεία από την Ηπειρο και τη Λευκάδα, σήμερα Σάββατο, στις 11 το πρωί στα Γιάννενα (πλατεία Νομαρχίας). Το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο αποφασίστηκε σε σύσκεψη με αιχμή το ζήτημα της ανεργίας που έγινε με δεκάδες συμμετοχές από σωματεία της περιοχής, μετά από πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων Αρτας και Λευκάδας.

Στο κάλεσμά τους Εργατικά Κέντρα και σωματεία σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Οι δυσκολίες που φέρνει η ανεργία είναι τεράστιες, όταν δεν έχεις ένα πιάτο φαΐ, όταν δεν έχεις ρεύμα, όταν αγωνιάς κάθε μέρα πώς θα ζήσεις την οικογένεια. Θα λυθούν όμως με τη μιζέρια, την απογοήτευση, στο περιθώριο; Μπορούμε να περιμένουμε χωρίς να τους δείξουμε τη δύναμή μας;

Η θέση όλων των ανέργων είναι στον αγώνα. Οι εργαζόμενοι μαζί με τους ανέργους να ενωθούμε για να απαιτήσουμε ζωή με δικαιώματα για τις οικογένειές μας. Η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα μάς δίνει προοπτική για να απαιτήσουμε δουλειά με δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι ανάγκη το Σάββατο στις 12 Απρίλη εργαζόμενοι και άνεργοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες, γυναίκες να γίνουμε ένα μεγάλο ποτάμι μάχης και διεκδίκησης. Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμπορους, την τρόικα και την κυβέρνηση που θέλουν να τα αρπάξουν όλα. Να ανατρέψουμε την εξουσία τους».

Στο μεταξύ, την καταβολή εκτάκτου επιδόματος 1.000 ευρώ για το Πάσχα σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και άλλα μέτρα ανακούφισης και προστασίας των ανέργων απαίτησαν τα Σωματεία Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, Ηλεκτροτεχνιτών - Ηλεκτρολόγων, Επισιτισμού - Τουρισμού, με παρέμβαση χτες στον ΟΑΕΔ της Λάρισας.

Την καταβολή εκτάκτου επιδόματος σε όλους τους ανέργους στις γιορτές του Πάσχα διεκδίκησαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, τα σωματεία-μέλη του και το ΠΑΜΕ, με παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ