Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Αβεβαιότητα και απληρωσιά για τους εργαζόμενους

Συζητήθηκε χτες η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια και την απληρωσιά θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε χτες ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης.

Προκαλώντας τους πάντες, ο υφυπουργός έφτασε να αποδώσει την καθυστέρηση στις πληρωμές των μισθών σε «ολιγωρία» των εργαζομένων στις υπηρεσίες του υπουργείου! Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την υπουργική απόφαση, που μου έφεραν να την υπογράψω εγώ τον Φεβρουάριο, έπρεπε να μου την είχαν φέρει να την υπογράψω τον Οκτώβριο. Επίσης, πρέπει να πω ότι κάθε πρωί έπαιρνα τηλέφωνο στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Δεν είναι κάποιοι ξένοι εκεί. Εργαζόμενοι Ελληνες είναι. Εργαζόμενοι συμπολίτες μας είναι. Εργαζόμενοι που πρέπει να είναι αλληλέγγυοι με τους άλλους εργαζόμενους».

Οσο για το αν τελικά οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται στην ώρα τους, ανέφερε ότι θα αυξηθεί η προκαταβολή που τους δίνεται, ώστε να είναι λιγότερα τα ποσά που θα τους οφείλονται! Επισήμανε ότι το πρόγραμμα θα είναι σε ισχύ έως τις 30 Σεπτέμβρη και μετά ...βλέπουμε. Οπως είπε, «θεσμικά μπορούμε -και ίσως θα χρειαστεί- να φέρουμε και άλλη ρύθμιση μέχρι το καλοκαίρι στη Βουλή, για να δούμε τη συνέχειά του από τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά, καθώς προβλέπεται το υπουργείο με κάθε δήμο να κάνει μία προγραμματική σύμβαση και να συνεχίζεται το πρόγραμμα».

Ο Χρ. Κατσώτη επισήμανε ότι πέρα από το γεγονός ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να καλύψει όλους όσοι έχουν ανάγκη (και υπολογίζονται πάνω από 1 εκατ. οι ανήμποροι, ενώ το πρόγραμμα καλύπτει μόλις 100.000), η κυβέρνηση σχεδιάζει «απόλυση των εργαζομένων, μετατροπή αυτών σε επιχειρηματίες μέσω των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Οι κοινωνικές επιχειρήσεις θα μπουν στον ανταγωνισμό, όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα επιχειρηματίες να πάρουν το "Βοήθεια στο Σπίτι", με ό,τι αυτό σημαίνει για όλα αυτά τα άτομα». Ο Β. Κεγκέρογλου δεν αμφισβήτησε τη συγκεκριμένη πρόβλεψη και αρκέστηκε να πει ότι αυτός «ως ΠΑΣΟΚ» διαφωνεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ