Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Φιέστες ... αποπροσανατολισμού

Ακόμα μια ευκαιρία για αποπροσανατολισμό και απόκρυψη της σημερινής στυγνής πραγματικότητας βρήκαν χτες οι αρμόδιοι του ελληνικού αθλητισμού. Αιτία η εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την περιβόητη μέρα «Ολυμπιακής Παιδείας», που συνδιοργάνωσαν η Ολυμπιακή Ακαδημία, το υφυπουργείο Αθλητισμού και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Κορυφαία στιγμής της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου λευκού περιστεριού αποτελούμενου από χάρτινα καραβάκια που κατασκεύασαν (όπως ανακοινώθηκε) 45.000 μαθητές (κυρίως μικρών ηλικιών) από σχολεία όλης της χώρας.

Ωστόσο, και παρά τις αναφορές των αρμοδίων και των διοργανωτών στα μηνύματα της εκδήλωσης που έχουν να κάνουν με την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύης και τη συναδέλφωση των λαών, ούτε και αυτή η φιέστα είναι δυνατόν να κρύψει την πραγματικότητα που αφορά τον Αθλητισμό στην χώρα μας σήμερα. Μίλησαν οι υπεύθυνοι για τις αξίες του «Ολυμπισμού» και την «Ολυμπιακή Παιδεία», την ώρα που η δημόσια Παιδεία δεν έχει σχολεία, δεν έχει δασκάλους, όταν δεν υπάρχουν αυλές για διάλειμμα. Οταν ο σχολικός αθλητισμός είναι ανύπαρκτος, ενώ η ίδια η πολιτεία πρόσφατα πήρε την απόφαση για νέα μείωση των ωρών Φυσικής Αγωγής.

Κοροϊδεύουν τα παιδιά μας, μιλώντας τους για καραβάκια και περιστέρια, όταν αυτά τα παιδιά για να αθληθούν σήμερα θα πρέπει οι γονείς τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη (εάν φυσικά μπορούν και δεν είναι άνεργοι ή χαμηλόμισθοι), εξαιτίας της παράδοσης του αθλητισμού στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στις λογικές της ανταποδοτικότητας. Οταν, πρόσφατα, με απόφαση της σημερινής συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) μπήκε η... ταφόπλακα στον ελληνικό αθλητισμό με τη νέα μείωση των επιχορηγήσεων. Κάτι που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του σχεδίου που εφαρμόζεται μια δεκαετία τώρα για απαλλαγή του κράτους από τις ευθύνες που θα έπρεπε να έχει, ώστε να γίνει πράξη το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση για το λαό.


Νίκος ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν δίνεται λύση για όσους έχασαν τις εξετάσεις (2017-07-22 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την ολυμπιακή αποστολή (2016-09-07 00:00:00.0)
Οι φιέστες και η πραγματικότητα (2016-01-28 00:00:00.0)
Ανάγκη η δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου με επαρκή χρηματοδότηση (2015-11-01 00:00:00.0)
Κέρδος μόνο για το κεφάλαιο (2007-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ