Κυριακή 13 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Στα γεμάτα» για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη στην Αθήνα
Σύσκεψη με προέδρους Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και επικεφαλής κλάδων διοργάνωσε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, δίνοντας το σύνθημα στις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις να μπουν «στα γεμάτα» στην προετοιμασία για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα εκπρόσωποι από τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας. Αντίστοιχη σύσκεψη διοργάνωσε χτες και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

«Τα ΔΣ των σωματείων πρέπει να συνεδριάσουν μέσα σε αυτήν τη βδομάδα, σε γρήγορες αλλά όχι πρόχειρες συνεδριάσεις», σημείωσε εισηγητικά στη σύσκεψη της Αθήνας ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και συνέχισε: «Το κάθε ΔΣ να φτιάξει σχέδιο, να διατάξει δυνάμεις, να δει υλικά, χώρους που θα πάει, εκδηλώσεις που θα οργανώσει, να δει την παρουσία του στην κεντρική συγκέντρωση, που πρέπει να είναι μαζική να έχει συσπειρώσει δυνάμεις, να έχει το ιδιαίτερο χρώμα του κλάδου, του χώρου. Και εκεί που είμαστε πλειοψηφία και εκεί που είμαστε μειοψηφία».

Στα ζητήματα που πρέπει να παρθούν υπόψη, ο Γ. Σκιαδιώτης απαρίθμησε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είτε γενικά, είτε για τους περισσότερους κλάδους δεν θα είναι αργία. Θα είναι απεργία. Αρα η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις δε θα είναι περίπατος, θα έχει δυσκολίες που δεν πρέπει να τις υποτιμήσουμε. Θα είναι σύγκρουση με τους εργοδότες και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τον αποπροσανατολισμό, με το φόβο και τις αυταπάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ