Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε ιδιώτη ξανά οι υπηρεσίες του μηχανουργείου

Την εκ νέου παραχώρηση των υπηρεσιών του μηχανουργείου του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικές εταιρείες, για 4 εκ. ευρώ για δύο χρόνια ή μέχρι να τελειώσει το κονδύλι, αναμένονταν να αποφασίσει η διοίκηση Μπουτάρη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συγκυρία δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα και με δηλώσεις του δημάρχου και στελεχών της, αναμένονται σύντομα 127 νέα οχήματα για τις υπηρεσίες του δήμου (57 απορριμματοφόρα), η αποθήκη του μηχανουργείου άρχισε να προμηθεύεται ανταλλακτικά από το διαγωνισμό του 2012, ύψους 750.000 ευρώ και θα ξεκινήσει διαγωνισμός για προμήθεια ανταλλακτικών αξίας 1.000.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια με ανάλογες συμβάσεις δόθηκαν σε ιδιώτες περίπου 3,5 εκ. ευρώ για την επισκευή των οχημάτων. Το ίδιο αυτό διάστημα, οι εργαζόμενοι του μηχανουργείου καταγγέλλουν ότι τις εργασίες που πραγματοποιούν οι ίδιοι, τις πληρώνεται ο ιδιώτης, καθώς και ό,τι βλάβες που μπορούν να επιδιορθωθούν στο μηχανουργείο στέλνονται σε ιδιωτικά συνεργεία.

Η νέα σύμβαση προβλέπει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες, σε «περίπτωση ανάγκης για επείγουσα επισκευή ενός οχήματος», θα μπορούν να προμηθεύονται ανταλλακτικά από την αποθήκη του δήμου. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ο καθένας τι θα απογίνουν τα ανταλλακτικά που προμηθεύτηκε και θα προμηθευτεί ο δήμος. Επίσης, προβλέπει ότι ο δήμος «έχει δικαίωμα» να πραγματοποιεί επισκευές με το προσωπικό του, αλλά με επίβλεψη από τον ιδιώτη!

«Ολα τα παραπάνω δείχνουν πώς φουσκώνουν οι δαπάνες για την υπηρεσία καθαριότητας και πώς θησαυρίζουν οι ιδιωτικές εταιρείες από το χαράτσωμα του λαού της πόλης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ