Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προετοιμασίες για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Την προετοιμασία της απεργίας την 1η Μάη συζητούν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συνεδριάσεις των οργάνων τους και αποφασίζουν μέτρα για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Να πάρουν μέρος στην απεργία την 1η Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία, καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Μπροστά στην Πρωτομαγιά, η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε να αναπτύξει από κοινού με τα σωματεία ιδιαίτερη δραστηριότητα στους ανέργους, με προβολή αιτημάτων για τη στήριξή τους, στους νέους και τις νέες που εργάζονται ή βρίσκονται στην τεχνική εκπαίδευση, παρεμβάσεις για απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Αποφάσισε, επίσης, να κηρύξει 1 ώρα στάση εργασίας για το διήμερο Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Απρίλη, για να γίνουν εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους με ομιλία, προβολή DVD, έκθεση φωτογραφίας. Τέλος, να οργανώσει δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Σάββατο 26/4, στις 8 μ.μ. στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και την Τρίτη 29/4, στις 8 μ.μ., στο ΕΚΛ.

Εκδήλωση για την απεργία της Πρωτομαγιάς οργανώνουν την Πέμπτη 24/4 τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21). Τέλος, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς με το ΠΑΜΕ, απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ