Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κατήγγειλαν την απόλυση στα «MIKEL»

Μαζικές παρεμβάσεις χτες σε καταστήματα της αλυσίδας σε Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Από την παρέμβαση έξω από το κατάστημα της Εγνατίας
Από την παρέμβαση έξω από το κατάστημα της Εγνατίας
Μαζικές παρεμβάσεις και εξορμήσεις έξω από τα καταστήματα «MIKEL» στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι στον επισιτισμό. Απαίτησαν να ανακληθεί η απόλυση της εργαζόμενης από το κατάστημα της Καλαμαριάς και να πάρει η εργοδοσία πίσω τις «δηλώσεις» - ιδιωτικά συμφωνητικά που αναγκάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν. Η εργαζόμενη απολύθηκε για δεύτερη φορά, μετά τη συμμετοχή της στην απεργία στις 9 Απρίλη.

Στη Θεσσαλονίκη, τις χτεσινές παρεμβάσεις διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) έξω από τα καταστήματα «MIKEL» στην Καλαμαριά, στην οδό Παπαναστασίου, στην οδό Εγνατία και την πλατεία Επταλόφου. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενημέρωναν τον κόσμο για την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου τους.

Η «συμφωνία» που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία, προβλέπει ότι ένας εργαζόμενος στα «MIKEL» απαγορεύεται να δουλεύει παράλληλα σε άλλη επιχείρηση με συναφές αντικείμενο. Θεωρείται δηλαδή «κτήμα» της συγκεκριμένης επιχείρησης, και του στερείται η δυνατότητα να αναζητήσει κι αλλού μεροκάματο για να συμπληρώσει το εισόδημά του.

Επιπλέον απαγορεύει να έχει συγγενικό πρόσωπο που να εμπλέκεται στη λειτουργία ανταγωνιστικής επιχείρησης, διαφορετικά απειλείται με πρόστιμο τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε καταστήματα της αλυσίδας σε Αθήνα, Λάρισα, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις.

Με ανακοίνωσή τους, οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης της ΟΓΕ καταγγέλλουν την εκδικητική απόλυση και μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους Συλλόγους και τις Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, να ενισχύσουν την Κοινωνική Συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των γυναικών, της νεολαίας, για να αντιμετωπίσουν την επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς, να ενισχύσουν στην πράξη την αλληλεγγύη τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενου από τα «Mikel» (2016-08-23 00:00:00.0)
Απόλυση στα «Mikel» παραμονές της απεργίας (2015-12-04 00:00:00.0)
Tην απόλυση εργαζομένης καταγγέλει η ΟΓΕ (2014-04-18 00:00:00.0)
Εκδικητικές απολύσεις μετά την απεργία (2007-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ