Σάββατο 19 Απρίλη 2014 - Κυριακή 20 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Χέρι - χέρι με τη χειραγώγηση η καταστολή

Ταυτόχρονα με τη χειραγώγηση και το δηλητήριο του «κοινωνικού εταιρισμού» που σταλάζει στις εργατικές συνειδήσεις, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, είτε παλιός, είτε νέος, τύπου ΜΕΤΑ - ΣΥΡΙΖΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνήσεις επιστρατεύουν όλους τους μηχανισμούς του κράτους των μονοπωλίων, την κρατική καταστολή και βία, την αστική Δικαιοσύνη και την ποινικοποίηση των αγώνων, για να τρομοκρατήσουν, να κάμψουν την αγωνιστική στάση, να εμποδίσουν κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης, πρωτοπόρας δράσης που σηκώνει τη συνείδηση της εργατικής τάξης ψηλότερα. Στην Ισπανία η εισαγγελία απειλεί με εξοντωτικές ποινές φυλάκισης 8 ετών, οκτώ συνδικαλιστές που συμμετείχαν σε απεργιακή εκδήλωση στη Μαδρίτη, στο εργοστάσιο που κατασκευάζει το «Airbus», στη διάρκεια της γενικής πανεργατικής απεργίας στην Ισπανία, το 2010.

Στη χώρα μας, 24 αγωνιστές χαλυβουργοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 23 και 21 μηνών, για να τιμωρηθεί στο πρόσωπό τους η μεγαλειώδης 9μηνη απεργία τους, για να στείλουν συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πλουτοκρατία μήνυμα έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής ενάντια στο εργατικό κίνημα που αγωνίζεται με ταξική συνέπεια μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Ο ηρωικός αγώνας των απεργών χαλυβουργών δεν μπορεί να σπιλωθεί, να μειωθεί και να συκοφαντηθεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης από καμία δικαστική απόφαση, από τους κρατικούς μηχανισμούς που υπηρετούν τη βία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που προστατεύουν τους καπιταλιστές και τα κέρδη τους με κάθε μέσο. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη, για τα συμφέροντά της, την ανασύνταξη, αντεπίθεση του ταξικού εργατικού κινήματος.

Στο πνεύμα του δόγματος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ «νόμος και τάξη» συνεχίζονται οι διώξεις και σε βάρος των φτωχών αγροτών. Τα Δικαστήρια του Αγρινίου στις 11 Απρίλη 2014 επέβαλαν σε 6 αγωνιστές αγρότες -μέλη της Γραμματείας Αιτωλοακαρνανίας της ΠΑΣΥ και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων - ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2009. Εχουν αυταπάτες EE, συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου ότι θα ανακόψουν τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες με αντεργατικούς νόμους, δικαστικές αποφάσεις και καταστολή σε βάρος της εργατικής τάξης. H ταξική πάλη έχει τους δικούς της νόμους, αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την κατάκτηση και οικοδόμηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.

Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να τιμωρήσει σκληρά τα κόμματα του κεφαλαίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τις παραφυάδες και τους παραποτάμους τους, με όποιο όνομα και προσωπείο κι αν εμφανίζονται, ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ ή οποιοδήποτε άλλο. Να μην εξαπατηθεί από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ότι και τα κέρδη των μονοπωλίων μπορούν να αυγαταίνουν και να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες. Οτι η ΕΕ μπορεί να γίνει από λύκος αρνί, αν αλλάξει το μείγμα διαχείρισης, αν ο Τσίπρας γίνει πρόεδρος της Κομισιόν.

Να τσακίσει τη φασιστική - ναζιστική Χρυσή Αυγή, που στηρίζει και υπερασπίζεται το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Η ελπίδα του λαού βρίσκεται στην ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Για να ενισχυθεί η Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώσει η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη που βάζει στο στόχαστρό της την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και των συμμαχιών τους. Για να απαλλαγεί ο λαός μας από τα δεσμά της ΕΕ, με Εργατική - Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία που θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή ευημερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ