Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ
Αναγνώρισε το δράστη ο μαθητής

Αρχισε χτες, στο Μεικτό Ορκωτό, η δίκη των Γ. Αποστολόπουλου και Αλ. Χατζηπαυλίδη που κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν τρεις φορές στο πρόσωπο 16χρονο μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, το Γενάρη του 2013. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της άμεσης συνέργειας, ενώ η υπόθεση σχετίζεται με τη δράση μελών της Χρυσής Αυγής.

Ο μαθητής, που κατέθεσε στο δικαστήριο, είπε «...κατέβαινα από το σπίτι για να πάω στο σχολείο και ξαφνικά με χτύπησαν στο κεφάλι, στη μύτη και την τραχηλική χώρα. Η μύτη μου κρεμόταν...» Ο ίδιος απέδωσε δολοφονικό κίνητρο στον έναν από τους δύο κατηγορουμένους, τον οποίο ανέφερε ονομαστικά. «Οταν φώναξα βοήθεια άρχισαν να τρέχουν. Πάρα πολλά άτομα είδαν το συμβάν αλλά κανείς δε θέλησε να έρθει να μιλήσει επειδή φοβούνται». «Ηθελε να με σκοτώσει και αυτή δεν ήταν η πρώτη απόπειρα. Είχε κάνει και άλλες δύο, αποτυχημένες. Οι γιατροί μου είπαν ότι ζω από θαύμα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο ο μαθητής για την οργανωμένη επίθεση που δέχτηκε, «το μόνο που είχε συμβεί είναι ότι η κοπέλα του Αποστολόπουλου ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω αλλά δεν το έκανα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν».

Ο πατέρας του μαθητή, που κατέθεσε στο δικαστήριο, είπε ότι «το παιδί μου γλίτωσε από θαύμα». «Ηταν μια δολοφονική επίθεση. Δεν τον χτύπησαν μόνο στο πρόσωπο. Μια μαχαιριά καρφώθηκε στο λαιμό του». Μάλιστα για τον έναν κατηγορούμενο είπε ότι «έμοιαζε σα να ήταν μπράβος, ο δυνατός της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει περιστατικό όπου ο γυμναστής του σχολείου τον είχε φωνάξει μετά από διένεξη που είχε με τη διευθύντρια του σχολείου».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία με τις υποθέσεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης Χρυσή Αυγή που διερευνούν οι δύο ειδικές ανακρίτριες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ