Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επτά τραυματίες από κροτίδα στη Σαντορίνη

Ενας νεκρός στην Κρήτη

Επτά άτομα, εκ των οποίων δύο σοβαρά, τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Σαντορίνη μετά από ρίψη βαρελότου. Οι τραυματίες βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας στην Οία μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής όταν άγνωστοι πέταξαν βαρελότο μέσα στον κόσμο. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις Αμερικανοί τουρίστες, ηλικίας 51, 53 και 54 ετών καθώς και ένας 50χρονος Ελληνας. Ελαφρύτερα είναι ένας 23χρονος Ελληνας και δύο Κύπριοι ηλικίας 24 και 27 χρόνων.

Μία Αμερικανίδα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βενιζέλειου Νοσοκομείου» Ηρακλείου όπου και χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με τις χτεσινές εκτιμήσεις των ιατρών, η κατάστασή της είναι κρίσιμη αλλά έχει δείξει σημάδια βελτίωσης. Επίσης, στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο 50χρονος που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του και οι άλλοι δύο Αμερικανοί τουρίστες με εγκαύματα στα πόδια. Οι υπόλοιποι τραυματίες επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Για το περιστατικό έχουν γίνει ήδη πέντε συλλήψεις ανδρών, ηλικίας 28, 24, 34, 23 και 16 ετών. Στα σπίτια του 34χρονου και του 28χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο βαρελότο, 221 κροτίδες και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Παράλληλα, νεκρός έπεσε ένας 25χρονος στο χωριό Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου, όταν ένας 40χρονος, την Κυριακή, άρχισε να ρίχνει «μπαλωθιές». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάποια στιγμή το όπλο έπαθε εμπλοκή και στην προσπάθεια του 40χρονου να το ξεμπλοκάρει έγινε το κακό. Ο 25χρονος δέχτηκε τέσσερις σφαίρες και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δύο από τις σφαίρες, τον βρήκαν στο μέτωπο και στον τράχηλο.

Εκτός από το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου, από τους πυροβολισμούς, τραυματίστηκε και 23χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και πρόκειται να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο μάτι. Ο 40χρονος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Τέλος, αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Πάτρα προχτές το βράδυ μεταξύ ενός 29χρονου και ενός συγγενούς του. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν και στη συνέχεια, ο δράστης επιτέθηκε και τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι τον 29χρονο. Η Αστυνομία καταζητεί τον δράστη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ