Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ

Δικαιολογίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με αστείες δικαιολογίες, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, για την απαράδεκτη στάση που κράτησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση που έγινε στις 23 Απρίλη στο Δημαρχείο της Αθήνας. Εκεί δηλαδή που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ, να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων προβολής στη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Ο Π. Κωνσταντίνου σε δήλωσή του υποστηρίζει πως ο ίδιος απουσίαζε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ' τη συνεδρίαση και δεν τοποθετήθηκε. Στη συνεδρίαση αυτή, όμως, υπήρχε αντιπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Θανάσης Τσουκνίδας, ο οποίος και συμφώνησε με την πρόταση που έδινε χώρους στη Χρυσή Αυγή, για να προβάλει τις «θέσεις» του ο υπόδικος ναζί Κασιδιάρης.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η κωλοτούμπα που έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ των υστέρων, μετά την κατακραυγή για τη στάση τους στη διαπαραταξιακή, δεν ακυρώνει την αβάντα που έδωσαν στους χρυσαυγίτες.

***

Να δεις τι σου έχω για μετά...

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την τακτική «διεύρυνσης» των ψηφοδελτίων του. Τελευταίο κατόρθωμα: Στο Δήμο Περιστερίου η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε με συνέντευξη Τύπου ότι συνεργάζεται με τη δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητο Περιστέρι». Επικεφαλής αυτής της παράταξης είναι ο Θανάσης Βαθιώτης, πρώην αντιδήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιδήμαρχος της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ενας γυρολόγος δηλαδή γνωστών αντιδραστικών απόψεων. Ας βγουν συμπεράσματα από κάθε καλοπροαίρετο αγωνιστή, άνθρωπο που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, ριζοσπάστης. Δεν έχει να περιμένει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που δίνει διαρκείς εξετάσεις στο κεφάλαιο, πιστό στο όραμα του ευρωμονόδρομου. Ισχυρό ΚΚΕ παντού, γιατί συγκρούεται και δεν προσκυνά την ΕΕ, γιατί είναι η δύναμη και η ελπίδα του λαού...

***

Ψάχνει στέγη για το ...κεφάλαιο

Με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Στόχος του, «η αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και κτιριακών συγκροτημάτων σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, καθώς και δυνατότητες χρηματοδότησης από σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα».

«Εγκαταλελειμμένες βιομηχανίες, βιοτεχνίες και κτιριακά συγκροτήματα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης, κτίρια στην περιοχή του Ελαιώνα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους επιστημονικής έρευνας, φιλοξενώντας ομάδες επιστημόνων, χώροι έξω από το κέντρο μπορούν βάσει ενός ολοκληρωμένου προγράμματος να αναβαθμιστούν και να φιλοξενούν φοιτητές. Επίσης, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης και καλλωπισμού των προσόψεων σε κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο αλλά και σε τουριστικές περιοχές, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της Περιφέρειας», διακηρύσσει.

Εγνοια του, δηλαδή, η αξιοποίηση του ανενεργού κτιριακού αποθέματος του Λεκανοπεδίου ως πεδίου επενδύσεων για λιμνάζοντα κεφάλαια που θα κερδίσουν πολλαπλά από τη μελλοντική χρήση των κτιρίων ως γκαράζ, ξενώνων, εδρών επιχειρήσεων. Καμία σχέση δηλαδή με το δικαίωμα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στη λαϊκή στέγη, καμία αναφορά ούτε καν στην έλλειψη βασικών υποδομών για τις ανάγκες του λαού, όπως τη δημιουργία επαρκών και σύγχρονων παιδικών σταθμών, χώρων αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου με δωρεάν πρόσβαση για όλους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ