Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΙΑ»
Στόχος η ικανοποίηση αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου

Τα προτάγματα του μεγάλου κεφαλαίου να εξασφαλιστούν νέα δημόσια κονδύλια και χρηματοδοτικά εργαλεία προς στήριξή του εκφράστηκαν στην εκδήλωση προχθές βράδυ της «Ελιάς» (ΠΑΣΟΚ, κόμμα Λοβέρδου, «58», άλλες κινήσεις της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας) και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, «αφιερωμένη στις νέες και τους νέους».

Οι νεότερης ηλικίας υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «Ελιάς» που πήραν το λόγο ζήτησαν στις τοποθετήσεις τους την παραπέρα ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ με εφαρμογή νέου μείγματος διαχείρισης και κάλεσαν το μεγάλο κεφάλαιο να εμπιστευτεί τη σοσιαλδημοκρατία για να το εφαρμόσει, δίνοντας ταυτόχρονα υποσχέσεις ότι η προσπάθεια ανασύνθεσης της εγχώριας κεντροαριστεράς μέσω της «Ελιάς» μπορεί να ευοδώσει.

Αλλωστε, δεν έκρυψαν το στόχο τους να δημιουργήσουν «φιλικό» κλίμα για προσέλκυση επενδύσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται (διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, παραπέρα εισφοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις). Αναγνώρισαν, έστω έμμεσα, ότι παντού στην ΕΕ εφαρμόζονται μνημόνια διαρκείας που κάνουν τη ζωή κόλαση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Ως ανακούφιση ζήτησαν μερίδιο από το περιλάλητο πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό που μια σειρά παράγοντες της κυβέρνησης το τραβούν να ξεχειλώσει μήπως και φτάσει να μοιράσουν σε όλους από ένα ξεροκόμματο.

Ενδεικτικά, είπε ο υποψήφιος Παύλος Χρηστίδης: «Θέλουμε νέες πολιτικές με έμφαση στους νέους ανθρώπους, τις ζωές τους και τις δουλειές τους (...) δώστε τμήμα του πρωτογενούς πλεονάσματος στη νέα γενιά της χώρας, στους νέους που το έχουν τόση ανάγκη».

Η Εύα Καϊλή δήλωσε: «Να πάμε στην Ευρώπη χωρίς παραμύθια και λαϊκισμούς, αλλά με γνώση, δουλειά, προσπάθεια για επενδύσεις, χωρίς να κάνουμε τα ίδια λάθη».

Ο Σωτήρης Κατσέλος τόνισε: «Η Ενωση αυτή τη στιγμή έχει 27 εκατομμύρια ανέργους, το ένα τέταρτο των οποίων είναι νέοι κάτω των 25 ετών! Αλλά πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που δουλεύουν με χαμηλούς μισθούς και εκμηδενισμένες προοπτικές μιας σταδιοδρομίας με μια ελάχιστη ποιότητα ζωής. Αυτό ισχύει ακόμα και σε ορισμένες από τις χώρες της Ενωσης που έχουν καλά οικονομικά αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ