Τρίτη 29 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
«Εγγυημένη» ανακύκλωση της φτώχειας

Αφαιρούν στοιχειώδη επιδόματα από χιλιάδες δικαιούχους και μοιράζουν ψίχουλα σε πολύ λιγότερους

Για άλλη μια φορά, το υπουργείο Εργασίας «ανακοινώνει» την απόδοση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μέσα στο 2014, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ξηλώνει κοινωνικές δομές και παροχές πρόνοιας, με επώδυνες συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται ή κατρακυλούν στη φτώχεια.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι η πιλοτική καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα ξεκινήσει εντός του 2014. Ως όριο για την καταβολή του -σε μια πρώτη εκτίμηση- είπε ότι θα είναι τα 4.800 ευρώ, αλλά για τον ορισμό των δικαιούχων θα ληφθούν υπόψη και τα περιουσιακά στοιχεία.

Ετσι και αλλιώς, όμως, το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» δεν είναι παρά λίγα ψίχουλα στους πιο εξαθλιωμένους εργαζόμενους, για το οποίο φέτος θα δοθούν μόλις 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο υφυπουργός Εργασίας είπε ακόμα ότι το κράτος δαπανά πολλά χρήματα στην κοινωνική πολιτική «χωρίς να υπάρχει στόχευση» και ότι αυτό τα κάνει λιγότερο αποτελεσματικά!

Επιβεβαιώνει, δηλαδή, τη στρατηγική της κυβέρνησης να καταργεί επιδόματα και παροχές σε χιλιάδες δικαιούχους και να υπόσχεται κάποια ψίχουλα στο μέλλον, σε ακόμα λιγότερους από τους σημερινούς δικαιούχους, προκειμένου να ανακυκλώνει τη φτώχεια και μάλιστα στην πιο ακραία μορφή της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για το 2014, η κυβέρνηση αφαίρεσε 114 εκατομμύρια από τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, καταργώντας το επίδομα για τους ηλικίας 60 έως 64 ετών. Επίσης, αφαίρεσε από φτωχές οικογένειες οικογενειακά επιδόματα 86 εκατ. ευρώ, στα άτομα με αναπηρία περιέκοψε τις αποζημιώσεις μετακίνησης κατά 82 εκατ. ευρώ, ενώ κατά 30 εκατ. μείωσε και τα ειδικά επιδόματα ανεργίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ