Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αύριο οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Σε μια ακαδημαϊκή χρονιά που χαρακτηρίζεται από την εμβάθυνση των αναδιαρθρώσεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και λίγο πριν τις κάλπες των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών, οι φοιτητές και σπουδαστές προσέρχονται αύριο στις δικές τους κάλπες για να εκλέξουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων τους.

Με σύνθημα «μαζί είμαστε πιο δυνατοί», οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλούν τους φοιτητές και σπουδαστές να στηρίξουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ σε κάθε Σύλλογο, σηματοδοτώντας έτσι πρώτα και κύρια την ανάγκη οργάνωσης των ίδιων των φοιτητών μέσα στους συλλόγους τους, την ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπόθεση του φοιτητικού κινήματος, δίνοντας απάντηση στην πολιτική που κάνει τις σπουδές τους όλο και πιο ακριβές, καθιστώντας τους «πελάτες» μέσα στα ιδρύματα και συλλέκτες καταρτίσεων και διαφόρων πιστοποιητικών, καθώς τα πτυχία από μόνα τους δε φτάνουν για δουλειά. Οι φοιτητές και σπουδαστές καλούνται να «μαυρίσουν» τις άλλες δυνάμεις που στηρίζουν έως και υλοποιούν αυτή την πολιτική μέσα στα σχολές.

Παράλληλα, οι φοιτητές έχουν μια ευκαιρία και αύριο να δώσουν απάντηση στον εκφυλισμό που έχουν οδηγήσει το φοιτητικό κίνημα οι άλλες δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό το ότι μέσα από τις αυριανές τους εκλογές, οι φοιτητές κι οι σπουδαστές εκλέγουν και αντιπροσώπους για τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ (κάτι που γίνεται κάθε χρόνο στις φοιτητικές εκλογές), αλλά Συνέδρια έχουν να γίνουν εδώ και είκοσι χρόνια, με ευθύνη των δυνάμεων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ!


MotionTeam

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για την ψηφοφορία, δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη των συλλόγων και ψηφίζουν με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η εφορευτική επιτροπή που ορίζεται σε κάθε σύλλογο, στην οποία πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις. Στις εκλογές ισχύει το σύστημα της απλής αναλογικής και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρούνται στα έγκυρα.

Το βράδυ των εκλογών θα υπάρχει ξεχωριστός σύνδεσμος (link) στην ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (http://www.spoudastes.gr) όπου θα αναρτώνται τα αποτελέσματα από κάθε σύλλογο μόλις τελειώνει η καταμέτρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ