Τετάρτη 7 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Η τιμωρία του ΠΑΟΚ αλλάζει το σκηνικό

Χωρίς περιθώρια απωλειών κοντράρονται στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Ατρόμητος σήμερα

MotionTeam

Χωρίς περιθώρια απωλειών κοντράρονται στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Ατρόμητος σήμερα
Στη σκιά τις βαριάς τιμωρίας για τον ΠΑΟΚ, για τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, που ουσιαστικά ...οριστικοποιήθηκε, η οποία αλλάζει το βαθμολογικό τοπίο και δίνει νέα τροπή στη συνέχεια, διεξάγεται σήμερα η 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα δε θα μπορούσαν να εξελιχθούν χειρότερα όσον αφορά την αρχική ποινή, που του είχε επιβληθεί απ' τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για τα γεγονότα στο δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Δικεφάλου, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι, πέρα των άλλων ποινών που του είχαν επιβληθεί αρχικά, η αφαίρεση τριών βαθμών (που παρέμενε αδιευκρίνιστη) θα ισχύσει στα πλέι οφ. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση τριών βαθμών και 50.000 ευρώ. Η ΠΑΕ υποστήριζε στην έφεσή της πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί, άρα η κατηγορία έπρεπε να αφορά μεμονωμένα επεισόδια.

Ετσι πλέον η βαθμολογία των πλέι οφ, μετά από δυο αγωνιστικές, διαμορφώνεται ως εξής: Αστέρας Τρίπολης 4, Παναθηναϊκός 4, Ατρόμητος 3, ΠΑΟΚ 1.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα νέα δεδομένα κάνει λόγο «για διάλυση του όποιου ψήγματος λογικής» και στρέφεται κατά της ΕΠΟ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «η απόφαση ολοκληρώνει (;) "ιδανικά" μια σεζόν στην οποία η διοίκηση της ΕΠΟ αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο πως αδυνατεί να διαχειριστεί το οτιδήποτε. Πόσο μάλλον να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου». Στην ΠΑΕ ήδη μελετούν σκέψεις για να προσφύγουν στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ μόλις πάρουν το επίσημο σκεπτικό της απόφασης στα χέρια τους.

Στο «Δικεφάλο» απάντησε η ΕΠΟ μέσω δική της ανακοίνωσης, στην οποία γίνεται λόγος για προσβολή των Εισαγγελέων από πλευράς ΠΑΟΚ με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωσή του, ενώ κατηγορεί την ΠΑΕ για αντιφάσεις στα λεγόμενά της.

Καμπάνα και για Ινσαουράλδε

Σα να μην έφτανε η τιμωρία της ομάδας στον ΠΑΟΚ, άκουσαν χτες και την αρμόδια επιτροπή της Super League να ανακοινώνει την τιμωρία στον Χουάν Ινσαουράλδε, με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών για το χτύπημα στον Κουτρουμπή μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Απ. Νικολαϊδης.

Νέα τροπή στα πλέι οφ

Τα νέα δεδομένα της τιμωρίας του ΠΑΟΚ δίνουν πλέον άλλη τροπή στα πλέι οφ, με τη σημερινή 3η αγωνιστική να θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για το σκηνικό στη βαθμολογία στο φινάλε του Α' γύρου της διαδικασίας, που θα κρίνει τη δεύτερη θέση για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ (1ος των πλέι οφ) και το λεγόμενο «καλό» εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (2ος των πλέι οφ). Σημειώνεται πως και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής των δυο συγκάτοικων του ρετιρέ Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκού (20.30 ΝS1), με στόχο τη νίκη που θα δώσει στον έναν εκ των δυο σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία. Στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Ατρόμητος (18.15 ΝS) θα αγωνιστούν χωρίς περιθώρια απωλειών και στόχο να επανακάμψουν βαθμολογικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ