Τετάρτη 7 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Το πρώτο βήμα οι... οικοδεσπότες

Κυριαρχία των γηπεδούχων είχαμε στην πρεμιέρα των πλέι οφ στην Α1, αφού και στα τέσσερα παιχνίδια της πρώτης φάσης, που θα καθορίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά, οι οικοδεσπότες, που άλλωστε ήταν και τα φαβορί των αναμετρήσεων, ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Ετσι έκαναν το 1-0 νίκες και πλέον χρειάζονται άλλη μια προκειμένου να σφραγίσουν την πρόκριση στην τετράδα. Οι ρεβάνς θα γίνουν την Πέμπτη στις έδρες των χτεσινών φιλοξενουμένων.

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποχρέωσε τον Αρη σε μια απ' τις βαρύτερες ήττες της ιστορίας του, νικώντας τον με 77-44, σκορ που διαμορφώθηκε χάρις σε μια εκπληκτική τρίτη περίοδο των γηπεδούχων, όταν, κυριαρχώντας απόλυτα στο παρκέ, μετέτρεψαν το ρευστό 33-27 του ημιχρόνου σε 63-35 στο 30'. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο τέταρτο δεκάλεπτο, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, υποχρεώνοντας τον Αρη να πετύχει μόλις 17π σε 20' του β' μέρους.

Σε ανάλογους ρυθμούς κινήθηκε και η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός, αγωνιζόμενος την περισσότερη ώρα με παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή μέχρι τώρα (Παππάς, Γιάνκοβιτς, Διαμαντάκος), δε συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, τον οποίον νίκησε με 88-61.

Στη Νέα Σμύρη ο Πανιώνιος, με διακυμάνσεις στην απόδοσή του, κατάφερε να κάμψει στο τέταρτο δεκάλεπτο την αντίσταση του αξιόμαχου ΚΑΟΔ και να επιβληθεί με 83-73, με κορυφαίο τον ΜακΚόλουμ (25π)

Σαφώς πιο ανοικτό παιχνίδι σε σχέση με τα υπόλοιπα έγινε στην Πυλαία, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε την Κηφισιά με 70-66, χάρις στην πολύ καλή άμυνά του στα τελευταία λεπτά και την ευστοχία του Κούπερ στα κρίσιμα σημεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ