Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Διεργασίες μπροστά στην απεργία για την «αξιολόγηση»

Μαζικές γενικές συνελεύσεις χτες σε «Ευαγγελισμό» και «Ελενα»

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέλευση του «Ευαγγελισμού»
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέλευση του «Ευαγγελισμού»
Με γενικές συνελεύσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προς την πανελλαδική απεργία στις 14 Μάη και την πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου, οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» έκαναν χτες μαζική συνέλευση. Ομόφωνα αποφάσισαν να δώσουν μάχη, ώστε η αντιδραστική «αξιολόγηση» να μείνει στα χαρτιά.

Συγκεκριμένα, διεκδικούν να καταργηθεί ο νόμος 4250\14, προθάλαμος απολύσεων και παραπέρα ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Σ' αυτή την κατεύθυνση, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν υπογραφές ενάντια στο νόμο και για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου, που κατ' επανάληψη έχουν αναδειχτεί, καθώς και να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο, που με συλλογικούς και μαζικούς όρους θα βάζει εμπόδια στην εφαρμογή της αξιολόγησης.

Οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Μάη, στις 8 π.μ., στα Επείγοντα και θα συμμετάσχουν στην απεργία και στην πανελλαδική συγκέντρωση.

Να απορριφθεί η λεγόμενη «αξιολόγηση» αποφάσισε χτες η μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων και στο μαιευτήριο «Ελενα».

Αμέσως μετά τη μαζική γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι, μαζί με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, καθώς και εκπρόσωπους του ΠΑΜΕ, έκαναν παρέμβαση στο διοικητή του νοσοκομείου. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο διοικητής με προκλητικό ύφος αρνήθηκε να τους δει. Στη συνέχεια, δέχτηκε τη συνάντηση αλλά μόνο με το «σωματείο και τα θεσμικά όργανα», όμως μετά τις αντιδράσεις, οι εργαζόμενοι παρέμειναν στη συνάντηση. Στο αίτημα των εργαζομένων να μην προχωρήσει τον επιμερισμό των ποσοστών αξιολόγησης, απάντησε πως θα μεταφέρει τη δυσαρέσκεια στους δυο αρμόδιους υπουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ