Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία για απόλυση στη «Βιοϊατρική»

Να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση εργαζόμενου της «Βιοκλινικής» - ομίλου «Βιοϊατρικής» - επειδή συμμετείχε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, απαίτησαν χτες το πρωί εκπρόσωποι των Συνδικάτων Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας και Πειραιά, της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Η απόλυση έγινε μετά τις απεργίες στις 9 Απρίλη και 1η Μάη και συμπίπτει με τις πρόσφατες απαιτήσεις των κλινικαρχών για νέες μειώσεις στο βασικό μισθό, κατά 15%, προκειμένου να υπογράψουν κλαδική ΣΣΕ. Στη χτεσινή παρέμβαση, η εργοδοσία της «Βιοκλινικής» ισχυρίστηκε ότι η απόλυση δεν είναι εκδικητική, αλλά δεν επικαλέστηκε κάποια άλλη αιτία. Στη συνέχεια έγινε παρέμβαση και συζήτηση με τους εργαζόμενους της κλινικής, κατά την οποία εκφράστηκε έντονος προβληματισμός.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας απαιτεί «άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου Σπύρου Τζαννετάτου (...) Η υπόθεση του συνάδελφου Σπύρου να γίνει υπόθεση όλων μας. Να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με το φόβο και την υποταγή. Ας το καταλάβουν καλά, "δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι" δεν είμαστε και δε θα γίνουμε. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Γιατί από τα δικά μας χέρια περνάει όλη η δουλειά, γιατί σε εμάς οφείλουν τα υπερκέρδη τους. Κανένας συνάδελφος απομονωμένος - κανένας έξω από το σωματείο».

Στο μεταξύ, την απόλυση εγκύου εργαζόμενης από το κέντρο αισθητικής «THERAPOLIS» καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Το σωματείο έδωσε μια πρώτη απάντηση με την κινητοποίηση που οργάνωσε το περασμένο Σάββατο έξω από την επιχείρηση για την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. «Δεν σταματάμε εδώ! Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις για την ακύρωση της απόλυσης της εγκύου συναδέλφου μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του. Την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης έχει ζητήσει και η Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία η εργαζόμενη κατήγγειλε την απόλυσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ