Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργία και διαδηλώσεις ενάντια στην «αξιολόγηση»

Στη συγκέντρωση της Αθήνας, χαιρέτισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Το μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συγκέντρωση
Το μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συγκέντρωση
Διαδήλωση στα υπουργεία Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αίτημα αιχμής την απόσυρση της «αξιολόγησης», έκαναν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.

Χαιρετίζοντας την απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, η Αφροδίτη Ρέτζιου, αναφέρθηκε στους προϊσταμένους των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των συναδέλφων τους και παραιτήθηκαν από τη θέση του διευθυντή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η αξιολόγηση είναι κρίκος στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και του «νοσοκομείου ΑΕ» και δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες για δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Θέλουν τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, να κλείνουν την πόρτα στους ανασφάλιστους και να χαρατσώνουν τους ασθενείς, είπε, και πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο για μείωση μισθών και για τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας - κινητικότητας.

Η Αφρ. Ρέτζιου άσκησε κριτική στις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις που συμφωνούν με τους σκοπούς της αξιολόγησης, δηλαδή με τη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με την εισβολή «υγιών επιχειρηματιών» στην υγεία. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Στη συνέχεια οι υγειονομικοί έκαναν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

  • Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ένστολοι αστυνομικοί επισκέφτηκαν χτες το νοσοκομείο Λευκάδας και ζήτησαν στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή στην απεργία. Την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων καταγγέλλει η τριμελής των γιατρών, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του νοσοκομείου και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξω από το Μαξίμου έφτασε η φωνή των διαδηλωτών για την Ψυχική Υγεία (2024-07-17 00:00:00.0)
Ολοκληρώνεται το πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ (2013-12-07 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις χτες των υγειονομικών (2013-11-30 00:00:00.0)
Επιταχύνεται η αντιλαϊκή διοικητική μεταρρύθμιση (2012-08-02 00:00:00.0)
Παίζουν με την υγεία των ανθρώπων... (2010-04-09 00:00:00.0)
Σε αναβρασμό εργαζόμενοι και φορείς (2008-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ