Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Τώρα λέει ότι ο λαός ψήφισε για «διαπραγμάτευση»

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη στάση της «υπονομεύει τη διαδικασία των ευρύτερων συγκλίσεων για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Από το βήμα του ΣΕΒ, ο Αλ. Τσίπρας μοίρασε εγγυήσεις ότι αυτός μπορεί καλύτερα να διαπραγματευθεί για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, απ' ότι η σημερινή κυβέρνηση

Phasma

Από το βήμα του ΣΕΒ, ο Αλ. Τσίπρας μοίρασε εγγυήσεις ότι αυτός μπορεί καλύτερα να διαπραγματευθεί για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, απ' ότι η σημερινή κυβέρνηση
Να διαπραγματευθεί αυτός στην ΕΕ για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι αυτή η διαπραγμάτευση αφορά στα λαϊκά συμφέροντα και τις κατακτήσεις. Μιλώντας χτες στον «Real fm», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ερμήνευσε τη λαϊκή ψήφο, που ως χτες έλεγε ότι θα έφερνε τα πάνω κάτω, σαν «εντολή να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Με βάση αυτό, επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έχει «πολιτικό και ηθικό ανάστημα να καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια εθνικής διαπραγμάτευσης», επειδή η ίδια δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ. Φως φανάρι ότι δεν την εγκαλεί για ελλιπή υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, αλλά για πλημμελή εκπροσώπηση των συμφερόντων της ντόπιας αστικής τάξης στο κομμάτι που αφορά σε κούρεμα του χρέους, ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητάς της.

«Η μόνη, αν θέλετε, θετική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης θα ήταν να καθίσει στην άκρη, να καθίσει στον πάγκο», πρόσθεσε ο Π. Σκουρλέτης και επανέλαβε την αξίωση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτός που θα διεξάγει τη διαπραγμάτευση για το χρέος, λέγοντας «δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί όντας δεύτερη, όντας ηττημένη πολιτικά».

Ερωτηθείς για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αν και συμφώνησε ότι «πράγματι επιβάλλεται να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις», ωστόσο έσπευσε να προσθέτει ότι αυτές θα πρέπει να «αντιστοιχούν και στους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για προσπάθεια «να συγκροτηθεί μια πλαστή προεδρική πλειοψηφία, με μόνο σκοπό να παραταθεί ο βίος της», και εξέφρασε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο «υποτιμά και υπονομεύει αυτή τη διαδικασία των ευρύτερων συγκλίσεων για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Για το ίδιο θέμα, ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Κόκκινο») κατήγγειλε ότι στήνονται «μαξιλάρια και πάσης φύσεως εφεδρείες για να συγκεντρώσουν 180 ψήφους για την προεδρική εκλογή» και κάλεσε τον Φ. Κουβέλη και τον Π. Καμμένο να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, ώστε να δικαιώσουν τον αυτοπροσδιορισμό των κομμάτων τους σαν «προοδευτικού» και «αντιμνημονιακού», αντίστοιχα!

«Ζητάμε από τον Φ. Κουβέλη να πάρει μια σαφή θέση, αν σκοπεύει να συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας. Ζητάμε επίσης από τον Πάνο Καμμένο να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση και να κάνει ακριβώς το ίδιο. Σκοπεύουν να τα βρουν με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα ή πιστεύουν ότι θα πρέπει να μιλήσει η κάλπη; Γιατί το να λέει κάποιος γενικά "είμαι αντιμνημονιακός" - Π. Καμμένος - ή "θέλω στροφή προς προοδευτικές εξελίξεις" - Φ. Κουβέλης - και μετά να πηγαίνει και να κάνει σύμπραξη με Σαμαρά - Βενιζέλο για την εκλογή ενός Προέδρου που θα δώσει παράταση στο Μνημόνιο και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για άλλα δυο χρόνια είναι αντίφαση», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις (2014-10-24 00:00:00.0)
Αποπροσανατολιστικό μπαράζ από τα κόμματα της διαχείρισης (2014-08-26 00:00:00.0)
Και με τη βούλα η πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (2013-03-27 00:00:00.0)
Προεκλογικά παιχνίδια εντυπώσεων μέχρι την τελευταία ώρα (2012-05-20 00:00:00.0)
Η δυναμική να εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ (2012-04-21 00:00:00.0)
Κινητικότητα σε συγκοινωνούντα δοχεία (2012-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ