Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με πρόταση εισαγγελέα συνεχίζεται η δίκη για το μαχαίρωμα του μαθητή

Με την πρόταση του εισαγγελέα, συνεχίζεται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό η δίκη του Γ. Αποστολόπουλου, που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε (σ.σ. 3 φορές κατά πρόσωπο), μαζί με τον Αλ. Χατζηπαυλίδη, τον 16χρονο μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου τον Γενάρη του 2013. Η υπόθεση σχετίζεται με τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο Γ. Γέμος γιατρός ΩΡΛ, που χειρούργησε το μαθητή, είπε στο δικαστήριο ότι το τραύμα στην υπογνάθια χώρα ήταν το πιο σοβαρό, απείχε 1 εκατοστό μπορεί και λιγότερο, από την καρωτίδα και ότι πρόκειται για ευπαθή περιοχή. Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Τον είδα στο φορείο. Ηταν αιμόφυρτος και πανικόβλητος. Η μισή μύτη του είχε αποσπαστεί λόγω του τραύματος. Εφτανε μέχρι το οστό της κάτω γνάθου. Είχε κοπεί το διάφραγμα. Ομως δεν ήταν σοβαρό. Δεν ήταν επικίνδυνο για τη ζωή του. Ηταν τραύμα που αντιμετωπίζεται. Το πιο σοβαρό ήταν στην υπογνάθια χώρα. Είχε κοπεί το δέρμα στην υποτραχηλιακή χώρα. Ηταν σε μήκος περίπου 6 εκατοστά και σε βάθος 3 - 4. Είχε κατεύθυνση προς το καρωτιδικό τρίγωνο. Με ανησύχησε. Αιμορραγούσε. Ολα τα τραύματα του τραχήλου είναι επικίνδυνα για τη ζωή». Επιπρόσθετα, ανέφερε για το τραύμα στο λαιμό ότι θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής. Αν υπήρχε κάκωση της τραχείας, δε θα προλάβαινε. Ηταν σε μια περιοχή γενικά επικίνδυνη. Μάλιστα, το χαρακτήρισε με ιατρικό όρο «τυφλό» χτύπημα που θα προκαλούσε θάνατο αν ήταν πιο βαθύ. Οπως είπε, «η περιοχή έχει πολλά αιμοφόρα αγγεία και είναι μαζί με το θώρακα ζωτικής σημασίας. Οποιοδήποτε χτύπημα θα μπορούσε δυνάμει να οδηγήσει στο θάνατο. Μόνο αν ο θύτης είχε γνώσεις ανατομίας θα μπορούσε να ελέγξει το χτύπημα. Πιστεύω ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε».

Στην απολογία του, ο Γ. Αποστολόπουλος επιχείρησε να βγάλει από πάνω του την κατηγορία για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή. Οσο για το μαχαίρωμα του μαθητή, είπε πως αυτό έγινε μόνο για τα «μάτια» της κοπέλας του, ενώ χαρακτήρισε τον μαχαιρωμένο μαθητή, ως ηγέτη μιας κλίκας ναρκομανών και ψιλοτραμπούκων. Κατά τ' άλλα ζήτησε συγγνώμη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ