Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κινούμενη άμμος» στο έδαφος της στρατηγικής σύγκλισης

Τη θέση τους στο υπό αναμόρφωση αστικό πολιτικό σκηνικό αναζητούν μια σειρά παράγοντες, που δεν «περπάτησαν» όπως περίμεναν στις πρόσφατες ευρωεκλογές, την ίδια ώρα που εντείνονται οι συνολικότερες διεργασίες για την αναμόρφωσή του.

Ενδεικτικά, ο Π. Ψωμιάδης, που έφυγε από τη ΝΔ, έφτιαξε δικό του κόμμα και μετά προχώρησε σε εκλογική σύμπραξη με τον Β. Πολύδωρα, σε ανακοίνωσή του για τις ευρωεκλογές γράφει μεταξύ άλλων: «Είναι αλήθεια πως άλλα περίμενα από τη συνεργασία που κάναμε και άλλα βρήκα μπροστά μου».

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, είχε χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Νικολόπουλος, κάνοντας λόγο για συνεργασία στη βάση της οργανωτικής και πολιτικής αυτονομίας του κόμματός του και για ανάγκη πρωτοβουλιών για «συνεργασία και με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις».

Την ίδια ώρα, ο αποχωρήσας από τη Χρυσή Αυγή βουλευτής Χρ. Αλεξόπουλος φέρεται (κατά πληροφορίες που διοχετεύονται στον Τύπο) πρόθυμος να υπερψηφίσει υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει η κυβέρνηση...

Τέλος, μετά την αποτυχία της «Δράσης» του Θόδωρου Σκυλακάκη στις πρόσφατες ευρωεκλογές, στελέχη του κόμματος φαίνεται να οδεύουν για το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη. Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η αντιπρόεδρος του κόμματος, Αντιγόνη Λυμπεράκη, που ήταν και επικεφαλής του κοινού ευρωψηφοδελτίου της «Δράσης» με τη «Δημιουργία Ξανά», κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος το περασμένο Σάββατο παραιτήθηκε από την αντιπροεδρία και τόνισε ότι «η Δράση έκλεισε ως πολιτικό κόμμα έναν κύκλο» και εξέφρασε την ελπίδα της τα μέλη της να μη διστάσουν το τόλμημα που επιθυμεί ένα μεγάλο μέρος πολιτών: Να συγχρωτισθούν πολιτικά με όσους εκφράζουν τούτη την ώρα το χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου και να τους ενισχύσουν με τις φιλελεύθερες ιδέες τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ