Πέμπτη 19 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για τους θεατρολόγους που διδάσκουν σε σχολεία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των θεατρολόγων στη δουλειά με βάση το πτυχίο τους, ζητά το ΚΚΕ με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, με αφορμή τη διδασκαλία της Θεατρικής Αγωγής στα δημοτικά σχολεία.

Στην Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, Ελ. Γερασιμίδου, Χρ. Κατσώτης και Γ. Λαμπρούλης, γίνεται αναφορά σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει ότι το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στα δημοτικά σχολεία θα μπορούν να το διδάσκουν και δάσκαλοι όπου δεν υπάρχει δυνατότητα στελέχωσης του σχολείου με εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ 32 (Θεατρικών Σπουδών) ή εκπαιδευτικούς του κλάδου 18.41 (Δραματικής Τέχνης). Με την εξέλιξη αυτή χτυπιέται το δικαίωμα στη δουλειά για τους παραπάνω εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν είναι τυχαίο πως ούτε μόνιμοι είναι, ούτε οργανικές θέσεις έχουν.

«Αποδείχνεται και με όλη την παρέμβαση της κυβέρνησης ότι στοχεύει απλά σε ασυνάρτητες συγκολλήσεις για εκγύμναση των μαθητών σε δεξιότητες, που ακυρώνουν την όποια συμβολή μπορούν να έχουν τα καλλιτεχνικά μαθήματα στην ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Στο σημερινό σχολείο, για να εξασφαλιστεί το στοιχειώδες δικαίωμα των παιδιών στην αισθητική αγωγή, πρέπει οι εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών μαθημάτων να μονιμοποιηθούν άμεσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν επιπλέον προσλήψεις με κατοχυρωμένο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία», τονίζεται στην Ερώτηση.

Και οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τον υπουργό μέτρα για να εξασφαλίσει το δικαίωμα των θεατρολόγων και των άλλων εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών μαθημάτων στη δουλειά με βάση το πτυχίο τους και να εξασφαλίσει το δικαίωμα των παιδιών στη διδασκαλία, επαφή και αγωγή μέσω της συγκεκριμένης τέχνης από επιστημονικά ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ