Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο το διήμερο Φεστιβάλ των ΤΕΙ στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ συμπληρώνει φέτος τα 40 του χρόνια και αρχίζει το καλοκαιρινό του «ταξίδι» με σύνθημα δανεισμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!».

Αναλυτικά οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι:

Στην ΑΘΗΝΑ, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο γίνεται το διήμερο Φεστιβάλ των ΤΕΙ, στο Μπαρουτάδικο, στο Αιγάλεω. Σήμερα θα γίνει συζήτηση πάνω στην έκδοση «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα δώσουν συναυλία οι «KollektivA» κ.ά. Αύριο θα γίνουν επίσης συζητήσεις, παραστάσεις, συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη κ.ά.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο γίνεται το Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ. Σήμερα θα γίνουν συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος, και συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό κ.ά. Αύριο θα γίνουν εκδήλωση προς τιμήν της Κούλας Ελευθεριάδου, συναυλίες με τον Πάνο Μουζουράκη, τους «KollektivA» κ.ά.


Στην ΠΑΤΡΑ, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο γίνεται το Φεστιβάλ των Τομεακών Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας, στο Παλαιό Αρσάκειο. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν και τις δύο μέρες στις 7 μ.μ. και το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, αφιερώματα, συναυλίες κ.λπ. Αύριο θα δώσει συναυλία ο Χρήστος Θηβαίος.

Στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ, σήμερα Παρασκευή, γίνεται φεστιβαλική εκδήλωση στο ΤΕΙ Καλαμάτας, στο αίθριο του κυλικείου του ιδρύματος με βιβλιοπαρουσίαση, συναυλίες και εκθέσεις.

Το Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Ιωαννίνων που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα Παρασκευή αναβάλλεται λόγω πρόβλεψης κακών καιρικών συνθηκών. Ετσι, μεταφέρεται για την Πέμπτη 26 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο Λιθαρίτσια με το ίδιο πρόγραμμα που προβλεπόταν.

Επίσης, την επόμενη βδομάδα θα γίνουν:

Το Φεστιβάλ ΤΕΙ Σερρών της ΚΝΕ, την Τετάρτη 25 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στο ανοιχτό πάρκο ανάμεσα στα κτίρια ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ.

Επίσης, στις 25 Ιούνη, στην πλατεία Λαμπρούλη, στο «Φρούριο», θα πραγματοποιηθεί το εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στη Λάρισα.

Το Φεστιβάλ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, στις 27 και 28 Ιούνη, στη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών (Ούλοφ Πάλμε 2, Ζωγράφου).

Το διήμερο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά, στις 27 και 28 Ιούνη, στο πάρκο Δηλαβέρη.

Αντιφασιστικές συναυλίες

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προχωρούν ακόμα σε μια σειρά από δράσεις κι εκδηλώσεις ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Συγκεκριμένα:

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, διοργανώνεται αντιφασιστική συναυλία από την Τομεακή Οργάνωση Περιστερίου της ΚΝΕ και τις Οργανώσεις Σεπολίων και Κολωνού, με τη συμμετοχή των Afaza, Μέγα και μαθητικών - νεανικών συγκροτημάτων. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ.

ΙΛΙΟΝ: Αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, γίνεται επίσης αντιφασιστική συναυλία με τον Afaza. Θα μιλήσει ο Βασίλης Παπαβασιλείου, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου των Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα, στις 7.30 μ.μ., συναυλία στην πλατεία Μετεώρων. Αύριο, στις 7.30 μ.μ., συναυλία στην Πλατεία Ευόσμου. Στις 23/6, συναυλία έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, μετά το τέλος των εξετάσεων. Στις 23/6, έκθεση φωτογραφίας ενάντια στο φασισμό στην πλατεία της Θέρμης. Στις 25/6, στις 7 μ.μ., συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

ΗΜΑΘΙΑ: Σήμερα, στις 6 μ.μ., συναυλία στην πλατεία της Αλεξάνδρειας. Στις 24/6, 5 μ.μ., διαγωνισμός σκίτσου στο πάρκο της Νάουσας.

ΣΕΡΡΕΣ: Σήμερα, στις 6 μ.μ., διαγωνισμός αντιφασιστικού γκράφιτι, πίσω από το γήπεδο του Πανσερραϊκού.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Αύριο, στις 8 μ.μ., συναυλία στο Πολύκεντρο.

ΚΙΛΚΙΣ: Αύριο, στις 6 μ.μ., ιστορικός περίπατος στο βουνό Μπέλες.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Στις 27/6, 7 μ.μ., προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Vals with bashir» και διαγωνισμός σκίτσου ενάντια στον πόλεμο. Στις 28/6, 7 μ.μ., αντιφασιστική συναυλία στον πεζόδρομο της Κατερίνης.

ΧΑΝΙΑ: Στις 22/6, 8.30 μ.μ., εκδήλωση στα Παλιά Ρούματα, στην πλατεία του χωριού με βιντεοπροβολή και κρητικό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ