Σάββατο 21 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις Αντιστασιακών

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), σήμερα Σάββατο 21/6/2014 ώρα 9 μ.μ., διοργανώνει συνεστίαση - εκδήλωση στο προαύλιο του Μουσείου Μακρονήσου (Ασωμάτων 31, Θησείο) για μια βραδιά χαράς και διασκέδασης με κρασί και μουσική - τηλέφωνα: 697.4278.797, 698.0363.160 και 210.3247.820 (11 π.μ. - 1 μ.μ.).

Για τον Αρη και τον ΔΣΕ

Η ΚΟ Αρτας του ΚΚΕ και τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ συνδιοργανώνουν, την Κυριακή 29 Ιούνη το πρωί, εκδήλωση τιμής, αρχικά στο μνημείο του ΔΣΕ για το Αρχηγείο Τζουμέρκων που βρίσκεται στις Μελάτες της Αρτας και, στη συνέχεια, στον τόπο όπου έπεσε, κυκλωμένος από τους μοναρχοφασίστες, ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης, στο χωριό Μεσούντα της Αρτας. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα οργανωθεί λαϊκό γλέντι από την ΚΟ Αρτας. Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ βάζουν πούλμαν από την Αθήνα, για τη συμμετοχή των αγωνιστών που το επιθυμούν να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

Αντάμωμα αγωνιστών

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) διοργανώνει, αύριο Κυριακή 22 Ιούνη 2014, την καθιερωμένη εκδήλωση - αντάμωμα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων, απογόνων και φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, στη Νάουσα. Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη Νάουσα για συμμετοχή στην εκδήλωση - αντάμωμα των Αντιστασιακών Αγωνιστών και Πολιτικών Προσφύγων. Από τη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Κυριακή 22 Ιούνη, στις 8.30 π.μ., από το Αγαλμα Βενιζέλου.

Για τον Διαμαντή

Η «Ενωση Φίλων Μνήμης του Διαμαντή», με τη συμπλήρωση 65 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της ΕΑ και του ΔΣΕ Γιάννη Αλεξάνδρου - καπετάν Διαμαντή -, διοργανώνει, αύριο Κυριακή 22 Ιούνη 2014, ώρα 11 το πρωί, εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) του Δήμου Παρνασσού.

Στη Μαρμαρίνη

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από τη νικηφόρα μάχη του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών, που δόθηκε στις 24 - 26/6/1944 στη Μαρμαρίνη Αγιάς, οργανώνουν, αύριο Κυριακή 22/6/2014, στις 11.00 π.μ., στα Καβάκια στη Μαρμαρίνη, η ΤΕ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Λακέρειας του Κόμματος. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ.

Στην Ιστιαία

Η ΤΕ Β/Κ Εύβοιας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης Ιστιαίας της ΠΕΑΕΑ θα τελέσουν αύριο Κυριακή στις 10.30 π.μ. στο νεκροταφείο Ιστιαίας (τόπος θυσίας) πολιτικό μνημόσυνο για τους 18 αγωνιστές που εκτελέστηκαν την 1η Απρίλη 1944, αλλά και για όλους τους πεσόντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από τη βορειοκεντρική Εύβοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ