Σάββατο 21 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
Επείγει η αντιμετώπιση του προβλήματος

Το οξύτατο πρόβλημα που παρουσιάζεται με τη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών έφερε ξανά στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ. Σ' αυτήν αναφέρεται ότι αναγκαίες για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες κοινωνικές δομές υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να περιοριστούν ακόμα περισσότερο ή και να σταματήσει η λειτουργία τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να στερηθούν τις αντίστοιχες υπηρεσίες ακόμα και αυτός ο μικρός αριθμός που εντάσσεται σήμερα σε αυτές τις δομές σε σχέση με τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ κ.ά.

Το «Βοήθεια Στο Σπίτι», αρκετοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (που καλύπτουν παιδιά με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης των κοινωνικών υπηρεσιών και της αλλαγής των προτεραιοτήτων της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΣΠΑ και ΣΕΣ 2014-2020), είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να μη μπορέσουν να λειτουργήσουν και πολύ περισσότερο να έχουν την απαιτούμενη ανάπτυξη και στελέχωση, προκειμένου να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες, που υπάρχουν στους τομείς αυτούς.

Είναι επείγον να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση έγκαιρα τα προβλήματα της χρηματοδότησης και της στελέχωσης για τη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των κοινωνικών υπηρεσιών, πριν από τη λήξη των παραπάνω προγραμμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ