Κυριακή 22 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεγάλη διαδήλωση συνταξιούχων - συνδικάτων στην Αθήνα

Τις επόμενες μέρες η συνάντηση αντιπροσωπείας των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων με τον πρωθυπουργό

Από το μαζικό συλλαλητήριο συνταξιούχων και εργαζομένων, που έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα
Από το μαζικό συλλαλητήριο συνταξιούχων και εργαζομένων, που έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα
Ιδιαίτερα μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν την Πέμπτη στα Προπύλαια, στην Αθήνα, συνταξιουχικές οργανώσεις και εργατικά συνδικάτα, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις». Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην προετοιμασία της κινητοποίησης, για την οποία χιλιάδες συνταξιούχοι μετακινήθηκαν με περισσότερα από 50 πούλμαν, από 40 πόλεις όλης της χώρας.

Στην Αθήνα, ένωσαν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους όλων των Ταμείων από την Αττική και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Ολοι μαζί συγκρότησαν μια διαδήλωση τριπλάσια σε μέγεθος από το πανσυνταξιουχικό πανελλαδικό συλλαλητήριο που έγινε τον Απρίλη του 2013, ξανά στην Αθήνα. Στη συγκέντρωση, που «θάφτηκε» στην κυριολεξία από τα ΜΜΕ, συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή πορεία προς τη Βουλή.

Είχαν προηγηθεί πάνω από 20 περιφερειακές συσκέψεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα, όλες με μαζική συμμετοχή, εξορμήσεις και συσκέψεις εργατικών συνδικάτων και κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό σε διάφορες πόλεις, πριν το συλλαλητήριο της Πέμπτης. Ολη αυτή η δραστηριότητα βοήθησε να δημιουργηθεί κλίμα ανάτασης και να ανέβει η συσπείρωση, γεγονός που εκφράστηκε και στη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις αναμένεται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό για να του καταθέσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Καταγγέλλουν τη λεηλασία των Ταμείων για λογαριασμό του κεφαλαίου, αντιδρούν στη μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά επιπλέον 5,2% από 1/7/2014 και προειδοποιούν τους συνταξιούχους ότι αυτή είναι μόνο η αρχή των μειώσεων που θα ακολουθήσουν και οι οποίες ενδεχομένως να φτάσουν και το 15%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ