Τρίτη 24 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελεγκτές εισιτηρίων χρέωναν πρόστιμα και τα εισέπρατταν

Ελεγκτές εισιτηρίων έκοβαν πλαστές παραβάσεις σε ανυποψίαστους επιβάτες και έδιναν εικονικές βεβαιώσεις πληρωμών, έχοντας εισπράξει μέχρι στιγμής περίπου 90.000 ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ελεγκτές εισιτηρίων των «Οδικών Συγκοινωνιών ΑΕ» και δύο τυπογράφοι που συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Η απάτη αποκαλύφθηκε τυχαία την περασμένη Παρασκευή. Οι δυο ελεγκτές βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 72 ευρώ σε 25χρονη, η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς εισιτήριο. Η 25χρονη πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο, προκειμένου όπως την ενημέρωσαν σχετικά, να μειωθεί η αξία του στο μισό, παρέλαβε ένα στέλεχος της πράξης βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου και αποχώρησε, χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της, την οποία είχε παραδώσει πριν στους ελεγκτές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η 25χρονη αναζήτησε την ταυτότητά της και πήγε στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΥ στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο. Ωστόσο, η 25χρονη αναγνώρισε στο χώρο τους δύο ελεγκτές ως τα πρόσωπα που βεβαίωσαν την παράβαση.

Ακολούθησε διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία, στο πλαίσιο της οποίας οι δυο εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν το Σάββατο. Οι δυο ελεγκτές καθώς και ο ένας τυπογράφος που εμπλέκεται στην υπόθεση, ηλικίας 44 χρόνων, κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και απιστία σχετική με την υπηρεσία, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Ο δεύτερος τυπογράφος, ηλικίας 52 χρόνων, κατηγορείται για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ