Τρίτη 24 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ακύρωσε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στις διαθεσιμότητες

Στην ακύρωση απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε διαθεσιμότητες εργαζομένων σχολικών φυλάκων προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (σ.σ. όργανο διορισμένο από το κράτος), υλοποιώντας το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με έγγραφό της προς το Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας στις 13 Ιούνη, ακυρώνει την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Απρίλη, να μην ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, η οποία ακύρωνε τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων του Δήμου και ζητούσε την επιστροφή στην εργασία τους.

Στο έγγραφό της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής επικαλείται εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία δεν είναι επιτρεπτή οποιαδήποτε παραίτηση των δήμων από την άσκηση ενδίκων μέσων. «Οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα έχουν καθήκον να προασπίζονται τα συμφέροντά τους, μέχρι εξαντλήσεως των ένδικων μέσων και βοηθημάτων και σε κάθε στάδιο των δικών αυτών». Στην ουσία, ζητά από το Δήμο να προχωρήσει σε έφεση, ώστε οι εργαζόμενοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σήμερα το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει υπέρ ή κατά της έφεσης που στο μεταξύ άσκησε η Διοίκηση του Δήμου. Θυμίζουμε ότι η πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της άσκησης έφεσης είχε ληφθεί μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία σημείωνε ότι «σε περίπτωση που ασκηθεί έφεση, ανοίγει σε κάθε περίπτωση ο δρόμος, ώστε να ακυρωθεί η θετική αυτή απόφαση είτε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (εφετείο) είτε σε τριτοβάθμιο επίπεδο». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συνεδρίαση και να καλέσουν το σώμα να μην εγκρίνει την έφεση κατά της απόφασης που δικαιώνει τους σχολικούς φύλακες.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι με ευθύνη της Διοίκησης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, αρμόδια για να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ. του Απρίλη), καθυστέρησε να συνεδριάσει, με αποτέλεσμα να παρέλθουν οι προθεσμίες και αυτοδίκαια η Νομική Υπηρεσία να προχωρήσει στην άσκηση έφεσης. Στην εν λόγω έφεση που ασκήθηκε στις 27 Μάη, η Διοίκηση του Δήμου επικαλείται διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου και ισχυρίζεται ότι η αγωγή που κατέθεσαν οι σχολικοί φύλακες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς «έπρεπε να απορριφθεί»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ