Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Με αποφασιστικότητα και ξεκάθαρες θέσεις

Το κεντρικό καθήκον της ανασύνταξης του κινήματος, η δράση των ταξικών δυνάμεων στους εκπαιδευτικούς προς αυτήν την κατεύθυνση και οι αρνητικές για την εκπαίδευση εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Παναττικής Γραμματείας και προέδρων πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών, που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Στη διάρκειά της, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τη δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στα σχολεία όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση, τις συγχωνεύσεις, την «τράπεζα θεμάτων», τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην ειδική αγωγή κ.ά. Τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει η δράση και οι πρωτοβουλίες ενάντια στη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης στην εκπαίδευση, το ρόλο των στελεχών εκπαίδευσης που αποκαλύπτεται, τους όρους που συνεχώς δυσχεραίνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις θα προετοιμάσουν μια μεγάλη πολύμορφη καμπάνια για το Ασφαλιστικό. Παράλληλα, θα ενταθεί η προσπάθεια για την οργάνωση στο σωματείο και τη διεκδίκηση υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα διεκδικήσουν μαζί με γονείς και εργαζόμενους μόνιμους, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επαναπρόσληψη των απολυμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ