Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις

Από τις εκδηλώσεις των ΤΕΙ Αττικής που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο Μπαρουτάδικο
Από τις εκδηλώσεις των ΤΕΙ Αττικής που έγιναν την περασμένη βδομάδα στο Μπαρουτάδικο
Οι εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχουν ξεκινήσει και απλώνονται σε όλη τη χώρα με σύνθημα εμπνευσμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!»

Αυτές τις μέρες είναι προγραμματισμένα τα εξής:

ΛΑΡΙΣΑ: Σήμερα, Τετάρτη, γίνεται το εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στην πλατεία Λαμπρούλη, στο «Φρούριο». Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 8.45 μ.μ. και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Θεατρικά δρώμενα από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ για τη δράση της ΕΠΟΝ Λάρισας και της κομμουνίστριας ΕΠΟΝίτισσας Δήμητρας Τσάτσου. Ομιλία από τον Θανάση Παππά, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Εργατών Λάρισας της ΚΝΕ. Συναυλία hip - hop, με τον Afaza. Λαϊκό, ρεμπέτικο γλέντι με τοπικό μουσικό σχήμα. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσουν έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό», φωτογραφικό αφιέρωμα για τα «15 χρόνια ΠΑΜΕ», βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

ΣΕΡΡΕΣ: Σήμερα, Τετάρτη, γίνεται το Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΤΕΙ της ΚΝΕ, στις 8.30 μ.μ., στο ανοιχτό πάρκο ανάμεσα στα κτίρια ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Επιδείξεις χορών latin. Συζήτηση - ομιλία για την ανεργία και την εσωτερική μετανάστευση στις χώρες της ΕΕ. Συναυλία με τους «georgopoulos trio» (Γιώργος Γεωργόπουλος - μπουζούκι, Βασίλης Προδρόμου - κιθάρα, Γιάννης Καρακαλπακίδης - μπάσο, κιθάρα). Στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα για τα εξής θέματα: Φασισμός. 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο και Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος. Μουντιάλ. Φτώχεια και εξαθλίωση στην ΕΕ. Σοσιαλισμός - ανάπτυξη προς όφελος του λαού.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αύριο, Πέμπτη, γίνεται και το Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Ιωαννίνων, στο πάρκο Λιθαρίτσια, από τις 8 μ.μ., με βιβλιοπαρουσίαση του «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» από την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη κ.ά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή 27 Ιούνη, στο Γεντί Κουλέ, γίνεται το Φεστιβάλ Εργατικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 7.30 μ.μ. και αύριο περιλαμβάνει ομιλία για τους μετανάστες από τον Χρήστο Χήρα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και συναυλίες. Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Δημήτρης Μαϊκίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΑΘΗΝΑ: Στις 27 και 28 Ιούνη το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ, στη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών (Ούλοφ Πάλμε 2, Ζωγράφου). Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με αφορμή την έκδοση «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση», με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία των «KollektivA» κ.ά., ενώ τη δεύτερη μέρα θα γίνει συναυλία με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο κ.ά.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στις 27 και 28 Ιούνη θα γίνει διήμερο Φεστιβάλ, στο πάρκο Δηλαβέρη, όπου την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, κ.ά., ενώ τη δεύτερη μέρα θα δώσουν συναυλία οι «KollektivA», Βαγγέλης Κορακάκης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ