Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εγκρίθηκαν προτάσεις τους υπέρ λαϊκών οικογενειών στο Πέραμα

Με τις τροποποιήσεις που πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπερψηφίστηκε χτες η απόφαση που είχε παρθεί από τον περασμένο Οκτώβρη, ώστε να δοθούν 350.000 ευρώ από το ταμείο της Περιφέρειας Αττικής για τις ανάγκες των εργαζομένων, των νέων και των ανέργων στο Πέραμα.

Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με σημεία της εισήγησης για το για ποιες δράσεις θα δοθούν αυτά τα χρήματα που θα φέρουν μία στοιχειώδη ανακούφιση στους κατοίκους και τις οικογένειες του Περάματος. Συγκεκριμένα, τόνισαν πως τα χρήματα που θα δοθούν για δράσεις όπως οι εκπαιδευτικές δράσεις «δια βίου μάθησης» αλλά και η «Ακαδημία των Πολιτών» να απαλειφθούν από το πρόγραμμα και τα 30.000 ευρώ που ήταν να χρησιμοποιηθούν, για κάθε μία από αυτές, να δοθούν για άλλες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Ειδικότερα, για την Ακαδημία Πολιτών και από την οποία -σύμφωνα με την εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής- «θα δημιουργηθεί το "εργαστήρι επιχειρηματικότητας" που θα βοηθήσει τους νέους του Δήμου στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στον τρόπο αναζήτησης εργασίας, στη σύνταξη βιογραφικού κ.ά.», οι σύμβουλοι του ΚΚΕ υπογράμμισαν πως πρέπει να δοθούν για άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η αγορά σχολικών ειδών για παιδιά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Αυτές οι προτάσεις υπερψηφίστηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά την αντίθετη γνώμη των συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να παραμείνει η εισήγηση ως έχει, με το σκεπτικό πως χάνονται χρήματα από αυτά που ήταν να πάνε στο πρόγραμμα για το Πέραμα.

Επίσης, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησαν να μπει ως προσθήκη στην εισήγηση σχετικά με τη λειτουργία Κοινωνικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, να δεχθεί ο δήμος όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία και προϋποθέσεις και αν υπάρχουν ελλείψεις να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος για να καλυφθούν οι θέσεις. Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την Περιφερειακή Αρχή με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί η Περιφέρεια να επιβάλλει κάτι τέτοιο στη Δημοτική Αρχή.

Τέλος, δεκτή έγινε η πρόταση να μπουν στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος δύο ακόμα άτομα, ένας εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και ένας από το σωματείο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σταθερά αρνητική η διοίκηση της Περιφέρειας στα δίκαια αιτήματα του λαού (2020-11-27 00:00:00.0)
Τα νέα καθήκοντα βάζουν πιο ψηλά τον πήχη (2017-04-09 00:00:00.0)
«Χέρι» και στα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας! (2015-03-27 00:00:00.0)
Από το «σκίσιμο» του μνημονίου στο ...«παραλάβαμε καμένη γη» (2014-12-12 00:00:00.0)
ΟΧΙ άλλη επιβάρυνση στο Πέραμα (2011-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ