Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΟΧΙ άλλη επιβάρυνση στο Πέραμα

Την αντίθεσή τους, και από θέση αρχής, σε πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων της εταιρείας ΕΤΕΚΑ ΑΕ, στο Πέραμα, εξέφρασαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη διάρκεια του πρόσφατου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας εισηγήθηκε θετικά υπέρ του έργου, εγκρίνοντας τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μετά όμως από την επιχειρηματολογία και τις αντιδράσεις που αναπτύχθηκαν κυρίως από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι οποίες εστίασαν στην επικινδυνότητα της εγκατάστασης και την παραπέρα επιβάρυνση της ήδη επιβαρυμένης περιοχής του Περάματος, το θέμα αναβλήθηκε για την προσκόμιση πρόσθετων στοιχείων.

Σύμφωνα με την εισήγηση, στο προτεινόμενο έργο θα φορτώνεται πετρέλαιο ντίζελ, το οποίο θα προέρχεται είτε από άλλους αποθηκευτικούς χώρους της εγκατάστασης είτε κυρίως από άλλα μεταφορικά πλοία. Η θέση της εγκατάστασης - όπως σημειώνεται - βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Περάματος όπου απαντώνται αραιές κατοικίες βόρεια της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και βιομηχανικές, ναυπηγικές, τεχνικές και εμπορικές δραστηριότητες. Μάλιστα, αναγνωρίζεται ότι είναι δυνατόν να επέλθουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής και προτείνονται κάποια μέτρα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος εξέφρασε την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο πλωτό δεξαμενόπλοιο. Οπως τόνισε, «αυτή καθ' αυτή η συγκεκριμένη κατάσταση (πλωτό δεξαμενόπλοιο) ως πιο ευάλωτη κατάσταση στον κίνδυνο διαρροής αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στον κλειστό κόλπο της περιοχής». Υπογράμμισε επίσης ότι «η υπερσυγκέντρωση εγκαταστάσεων σε μια μικρή περιοχή, όπως η συγκεκριμένη, εξαιρετικά επικίνδυνων σε περίπτωση ατυχήματος (πυρκαγιάς), αυξάνει τον κίνδυνο ενός "βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης" με τον επιβαρυντικό παράγοντα να εκδηλωθεί το φαινόμενο "ντόμινο" και μάλιστα σε μικρή απόσταση από πυκνοκατοικημένη περιοχή». Καταλήγοντας ο Ι. Κοκκινόπουλος έκανε σαφές ότι «είμαστε από θέση αρχής αντίθετοι στη συνεχή συσσώρευση οχλουσών δραστηριοτήτων σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές που κατ' απαράβατο "κανόνα" "συμβαίνει" να κατοικούνται από την εργατική τάξη, από λαϊκά στρώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνη πυρκαγιά σε μάντρα φορτηγών (2023-08-18 00:00:00.0)
Μεγάλη εξόρμηση την Κυριακή ενάντια στη μονάδα επικίνδυνων αποβλήτων (2020-09-16 00:00:00.0)
Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο (2017-04-20 00:00:00.0)
Απροστάτευτοι οι ναυτεργάτες στη θάλασσα (2006-06-02 00:00:00.0)
"Διέλυσαν" όπως όπως την πετρελαιοκηλίδα (1996-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ