Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Συνεχείς οι διεργασίες για την αναμόρφωσή του

Συνεχίζονται οι διεργασίες ανασύνθεσης σε όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού συστήματος, με απώτερο στόχο τη σταθερότητα των αστικών κυβερνήσεων και την απρόσκοπτη προώθηση της στρατηγικής που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Ο Χρ. Πρωτόπαππας, υπεύθυνος «για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «real.gr» τονίζει: «Μας ενδιαφέρει να εκφράσουμε και πάλι τη μεγάλη Κεντροαριστερά μαζί με άλλες δυνάμεις που πιστεύουν σε βαθιές και ριζοσπαστικές αλλαγές (...) Στόχος μας είναι να είμαστε ένα από τα κόμματα που - όταν γίνουν οι εκλογές - θα πάρουν εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις».

Παραπέρα, ο Πρωτόπαππας θεωρεί θετική την πρόταση του Σπύρου Λυκούδη της ΔΗΜΑΡ για άμεση σύσταση κοινής επιτροπής από την Ελιά, το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και τη ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, τάσσεται υπέρ ενός «ανοιχτού διαλόγου» με το Ποτάμι στην προοπτική κοινής δράσης της Κεντροαριστεράς.

Σημειωτέον στο Ποτάμι ξεκινούν Παρασκευή βράδυ οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του και, όπως φημολογείται, θα παρελάσουν από εκεί μια σειρά αστοί πολιτικοί που ψάχνουν συνεργασίες μεταξύ κομμάτων ή μεταπήδηση σε άλλο μόρφωμα. Σύμφωνα, άλλωστε, με το επίσημο πρόγραμμα, έχουν κληθεί να μιλήσουν οι δήμαρχοι Αθήνας Γ. Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Στο μεταξύ, η συνεργασία των ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Ν. Νικολόπουλου επισφραγίστηκε σε χτεσινή συνάντησή τους. Ο Καμμένος μίλησε για προσπάθεια διεύρυνσης του «μετώπου» τους «με κινήματα, με κόμματα, αλλά και με ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι συμφωνούν στη δημιουργία αυτής της μεγάλης πατριωτικής και δημοκρατικής κίνησης που θα μπορέσει να ανατρέψει το μνημόνιο, να επαναφέρει την εθνική κυριαρχία της χώρας, να επαναφέρει την αξιοπρέπεια των πολιτών».

Ο δε Ν. Νικολόπουλος, παραπέμποντας σε «αντιμνημονιακή» συνεργασία ίσως και με το ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «είναι έτοιμη και η εναλλακτική πρόταση, αλλά είναι έτοιμος και ο επόμενος κυβερνητικός σχηματισμός». Πρόσθεσε ότι «τις επόμενες μέρες ο πολιτικός χρόνος θα είναι πυκνός και τότε δε θα μιλάμε μόνο για τη συμμαχία της Κεντροδεξιάς που το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα πίστευε, αλλά γι' αυτήν τη μεγάλη δημοκρατική, πατριωτική συμμαχία που το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διακήρυξε πριν λίγες μέρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ