Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταγγελία για νοθεία σε αρχαιρεσίες

Τα φαινόμενα εκφυλισμού και νοθείας σε αρχαιρεσίες κλαδικών σωματείων, με ευθύνη του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού και με σύμμαχο την εργοδοσία καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού του ΠΑΜΕ. Αφορμή είναι οι εκλογές του σωματείου της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών.

Μέλη της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που το περασμένο Σάββατο πήγαν στο ξενοδοχείο «Sani Resort», ιδιοκτησίας του προέδρου του ΣΕΤΕ, όπου διεξάγονταν οι αρχαιρεσίες, διαπίστωσαν ότι αυτές γίνονταν χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, με δεκάδες σφραγισμένους και μονογραμμένους φακέλους. Μάλιστα, όπως κατήγγειλαν, «το ρόλο του οργανωτή και του ντελάλη ανέλαβαν διευθυντικά στελέχη, που, αφού "όρισαν" την εφορευτική επιτροπή (καθ' ομολογία των ίδιων των εργαζομένων), ενημέρωναν για το πού γίνονται εκλογές και ποιους πρέπει να ψηφίσουν».

Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση και οι απειλές που δέχτηκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από ανθρώπους της εργοδοσίας και συνδικαλιστή της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού. Η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους «να βγάλουν συμπεράσματα από τις ηγεσίες που κάθονται στο σβέρκο τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ