Πέμπτη 26 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία στις 9 Ιούλη στο Δημόσιο

Συνεδρίασε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Απεργία στις 9 Ιούλη αποφάσισε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, με αιχμή την αξιολόγηση, το μισθολόγιο, το Ασφαλιστικό και σειρά άλλων μέτρων. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς μέχρι και αύριο, να εμποδίσουν την αποστολή στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, που στοχεύει σε νέες απολύσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση, πρότειναν γενικευμένες κινητοποιήσεις στις 30 Ιούνη, μέρα που προβλέπεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αξιολόγησης, δηλαδή ο επιμερισμός των ποσοστών. Συνολικά για την αξιολόγηση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προβάλλουν τα αιτήματα: Να καταργηθεί ο νόμος της αξιολόγησης, να μη συμμετάσχει κανένας συνάδελφος στην αυτοαξιολόγηση, τα έντυπα αξιολόγησης να παραδοθούν στα σωματεία, να μην αξιολογήσει κανένας προϊστάμενος/διευθυντής, όσοι αξιολογήσουν να διαγραφούν από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ο Γ. Κουρμούλης, μιλώντας εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στάθηκε στους πραγματικούς στόχους που υπηρετούν η αξιολόγηση και οι άλλες αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, που πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Ανέδειξε, επίσης, την αναγκαιότητα να ανασυνταχθεί το κίνημα και να αντιπαλέψει τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών, στην οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί το κράτος με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις ακολούθησαν την πεπατημένη. Περίσσευμα καταγγελτικού λόγου, πολλά λόγια και αλληλοκατηγορίες για τη μη συγκρότηση του προεδρείου της ΕΕ, αλλά πλήρης συσκότιση των πραγματικών αιτιών για την κατάσταση που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική συμμετοχή στην αποχή παρά την ανοιχτή υπονόμευση του αγώνα (2017-10-31 00:00:00.0)
Εντείνει τις πιέσεις για να εφαρμοστεί η αντιδραστική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο (2017-10-14 00:00:00.0)
Απέναντι στον αγώνα των εργαζομένων οι δυνάμεις της υποταγής (2017-10-06 00:00:00.0)
Η «αξιολόγηση» δε θα φέρει καλύτερες υπηρεσίες για το λαό (2014-04-26 00:00:00.0)
Να μην εφαρμοστεί η «αξιολόγηση» μονάδων και εργαζομένων (2012-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ