Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Μαζική συμμετοχή στην αποχή παρά την ανοιχτή υπονόμευση του αγώνα

Η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, υλοποιώντας τις αποφάσεις Ομοσπονδιών και Συλλόγων Εργαζομένων για αποχή από την «αξιολόγηση» στο Δημόσιο, δεν πήρε μέρος σε αυτήν, την ακύρωσε στην πράξη, παρά την εκβιαστική τροπολογία Γεροβασίλη.

Κι αυτό μάλιστα παρά την υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες παρότι καλούσαν σε αποχή από την «αξιολόγηση», την ίδια στιγμή καλλιεργούν την αυταπάτη ότι μπορεί στο ίδιο πλαίσιο να υπάρχει και μια άλλη, «καλή αξιολόγηση».

Σχολιάζοντας τη στάση αυτών των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), αλλά και στην ΑΔΕΔΥ, η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως «ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας των εργαζομένων στους δήμους για αποχή από κάθε διαδικασία "αξιολόγησης", η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ ("Συνδικαλιστική Ανατροπή" - πρώην ΠΑΣΚΕ) μαζί με την ΚΕΔΕ αποφάσισαν να ανοίξουν διάλογο με το υπουργείο Εσωτερικών για το πώς θα "αξιολογηθούν" οι εργαζόμενοι! (...) Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνει κάτι τέτοιο. Το ξανάκανε και το Μάη του 2014, τότε που είχε καταθέσει πρόταση για το πώς πρέπει να γίνει η "αξιολόγηση" στο Δημόσιο, μια πρόταση που είχε ως βασικό κριτήριο τη στοχοθεσία, μια πρόταση που αποτέλεσε τη βάση για τον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν.4369/2016 - Βερναρδάκη).

Μιλάμε δηλαδή για ανοιχτή υπονόμευση του αγώνα των εργαζομένων. Μιλάμε για μια συνδικαλιστική ηγεσία η οποία λειτουργεί ως "λαγός" στα κυβερνητικά σχέδια, που την κατάλληλη στιγμή βγάζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τα δύσκολα, δίνει στήριξη στις κυβερνητικές επιλογές».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ αποκαλύπτει επίσης ότι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στις 18/10, «οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που αποτελούν την πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ, "Συνδικαλιστική Ανατροπή" - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, από κοινού αποφάσισαν να αναθέσουν στο "Κοινωνικό Πολύκεντρο" (ερευνητικό κέντρο της ΑΔΕΔΥ) να εκπονήσει για λογαριασμό αυτών των παρατάξεων μια πρόταση "αξιολόγησης" των δημοσίων υπαλλήλων, μιας δήθεν "καλής αξιολόγησης". Είναι φανερό λοιπόν και για την ΑΔΕΔΥ πως είναι θέμα χρόνου το πότε θα τα "στρίψει" και θα "τραβήξει το χαλί" από την "αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης"».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τα σωματεία «να οργανώσουν νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων για την αποτίμηση της δράσης τους, την εξαγωγή των αναγκαίων συμπερασμάτων και τον παραπέρα σχεδιασμό του αγώνα. Πραγματοποιούμε παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια ώστε να παρθεί απόφαση ενάντια στην "αξιολόγηση". Να μη βρεθεί δήμαρχος που θα τολμήσει να στραφεί ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων και να λειτουργήσει ως "αξιολογητής" των συναδέλφων που αντιστέκονται! Χαιρετίζουμε τους 5 δημάρχους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" (Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία) που κάλεσαν τους προϊσταμένους και τους διευθυντές να μην "αξιολογήσουν", ενώ οι ίδιοι δήλωσαν στους εργαζόμενους ότι δεν θα γίνουν "αξιολογητές" μιας αντιδραστικής και αντιλαϊκής "αξιολόγησης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ