Τρίτη 31 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ
Δίνουν με επιτυχία τη μάχη της 48ωρης απεργίας

Στο επίκεντρο των ταξικών δυνάμεων η πάλη για ενιαία ΣΣΕ, με ανάκτηση απωλειών, σταθερή δουλειά και κατάργηση των απαράδεκτων διαχωρισμών των εργαζομένων

Από τη χτεσινή, πρώτη μέρα της απεργίας
Από τη χτεσινή, πρώτη μέρα της απεργίας
Στη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, με αίτημα αιχμής την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Σήμερα, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι.

Χτες το πρωί, οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο ΝΥΜΑ στην πλατεία Βικτωρίας και κατευθύνθηκαν με πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι Σωματειακές Επιτροπές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στον ΟΤΕ, που έδωσαν παράλληλα τη μάχη των απεργιακών περιφρουρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι χιλιάδες εργαζόμενοι έκαναν το βήμα και απήργησαν, «νέκρωσαν ολόκληρα τμήματα σε όλη την Ελλάδα».

Αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Εργασίας, Α. Νεφελούδη, ο οποίος δήλωσε ότι... δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στον ΟΤΕ! Οι εργαζόμενοι έθεσαν το ζήτημα των απεργοσπαστικών μηχανισμών της διοίκησης, αλλά και των ευθυνών της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με την προσπάθειά της να αλλάξει προς το χειρότερο το συνδικαλιστικό νόμο και τις διατάξεις για την κήρυξη απεργίας.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ ΟΤΕ, κατήγγειλε την κυβέρνηση και τις προκατόχους της για το οπλοστάσιο που έχουν νομοθετήσει και χρησιμοποιεί η διοίκηση του ΟΤΕ για να χτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα. Ανέδειξε την ανάγκη διεκδίκησης ενιαίας ΣΣΕ, που θα σπάει τους διαχωρισμούς.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ απαιτεί να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς διαχωρισμού των εργαζομένων του ομίλου (νέοι - παλιοί, μητρικών - θυγατρικών, απευθείας - μέσω τρίτων εταιρειών), και καλεί σε υπογραφή μιας ενιαίας ΣΣΕ για όλους, που να προβλέπει κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Μισθολογικά κλιμάκια στα επίπεδα που ήταν πριν από τις μειώσεις (ΣΣΕ 2011) ως βάση διαπραγμάτευσης με αίτημα τις πραγματικές αυξήσεις και την αναπλήρωση των απωλειών στα χρόνια της κρίσης. Ενταξη όλων των εργαζομένων (ενοικιαζόμενων ή μη) της «e-Value» στην ενιαία ΣΣΕ κ.ά.

Ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και υπογραμμίζει:

«Η συμμετοχή στην πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας δείχνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συγκρουστούν με κυβέρνηση και εργοδοσία, για την κατάργηση των διαχωρισμών των νέων και παλιών εργαζομένων, για την επαναφορά των δικαιωμάτων στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους νέους εργαζόμενους που με τη συμμετοχή τους στην απεργία σπάνε στην πράξη το ιδεολόγημα της "αναποτελεσματικότητας" των αγώνων.

Το ΠΑΜΕ έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία των 530 Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων που απαιτούν την επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, των κλαδικών συμβάσεων και όλων των επιχειρησιακών, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα κάθε εργαζόμενου που κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση και καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον Ομιλο ΟΤΕ και την κλιμάκωσή του.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να οργανώσουν την πάλη τους για διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς.

Να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Σύνταγμα».

  • Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ εκφράζουν επίσης τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αγρινίου και το Σωματείο Εργαζομένων FORTHNET - NETMED.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάσεις εργασίας στον ΟΤΕ (2019-10-26 00:00:00.0)
Νέα απεργία κόντρα στις απολύσεις, στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία (2019-04-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην επίθεση που εντείνει η εργοδοσία με κυβερνητικές πλάτες (2019-04-10 00:00:00.0)
Οι εξελίξεις στον όμιλο και στον κλάδο κάνουν επιτακτική την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων (2018-08-02 00:00:00.0)
Δεύτερη μέρα σήμερα της 48ωρης απεργίας (2017-12-14 00:00:00.0)
48ωρη απεργία για μισθούς και συνθήκες εργασίας (2017-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ