Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ
Δεύτερη μέρα σήμερα της 48ωρης απεργίας

Από την μάχη της περιφρούρησης την πρώτη μέρα της απεργίας
Από την μάχη της περιφρούρησης την πρώτη μέρα της απεργίας
Σε 48ωρη απεργία, που ξεκίνησε χτες και συνεχίζεται σήμερα, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, με τις δυνάμεις της ΕΣΚ ΟΤΕ να καλούν σε πάλη για υπογραφή μίας ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα καταργεί τους άθλιους διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζομένων του Ομίλου.

Οι Σωματειακές Επιτροπές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) στον ΟΤΕ έδωσαν από νωρίς χτες τη μάχη της περιφρούρησης στα κτίρια του ομίλου, ενάντια και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στην πρώτη μέρα της απεργίας, κόντρα στις πιέσεις της διοίκησης, ενώ καλεί όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν σήμερα, δεύτερη μέρα της 48ωρης κινητοποίησης και παράλληλα μέρα πανεργατικής απεργίας, και να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει την «οργιώδη προσπάθεια» της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία «υλοποιώντας ουσιαστικά την απαίτηση όλων των μονοπωλίων να αμφισβητηθεί το δικαίωμα στην απεργία». Συγκεκριμένα, καταγγέλλει τα εξής: «Γενικοί και εκτελεστικοί διευθυντές από τα χαράματα βρέθηκαν στις πύλες του Διοικητικού Μεγάρου, όπου με κάθε δυνατό τρόπο τρομοκρατούσαν και εκβίαζαν εργαζομένους ώστε να μπουν για δουλειά. Στελέχη καλούσαν συνεχώς εργαζόμενους να γίνουν απεργοσπάστες, κάποιοι έσπρωχναν εργαζόμενους να μπουν στο Μέγαρο, ενώ άλλοι φρέναραν χιλιοστά μακριά από την περιφρούρηση, με προφανή κίνδυνο να τραυματίσουν απεργούς. Ολα αυτά υπό τη συνεχή παρουσία της αστυνομίας».

Παράλληλα, η ΕΣΚ ξεμπροστιάζει τους εκπροσώπους των παρατάξεων που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία και τα σωματεία του Ομίλου, που έλαμψαν διά της απουσίας τους από την οργάνωση της απεργίας. «Οι λίγοι που εμφανίστηκαν στην περιφρούρηση του Διοικητικού Μεγάρου, ενώ η εργοδοσία τραμπούκιζε και απειλούσε, αυτοί συνέχισαν να συναγελάζονται με τα διευθυντικά στελέχη», υπογραμμίζει η ΕΣΚ και υπενθυμίζει ότι οι ίδιες δυνάμεις εδώ και ενάμιση μήνα δεν κάνουν το παραμικρό για να κλιμακωθεί η διεκδίκηση των εργαζομένων. Εξάλλου, όπως εξηγεί η ΕΣΚ, «από την αρχή της διαπραγμάτευσης για τη νέα ΣΣΕ, εργοδοσία και πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ πάνε χέρι χέρι. Στόχος τους είναι η νέα σύμβαση να κινείται στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της εργοδοσίας».

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας να χρησιμοποιήσει τους «πρακτικάριους» σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό. «Με την αβάσιμη δικαιολογία ότι επειδή κάνουν την πρακτική τους δεν έχουν δικαίωμα στην απεργία, προσπαθούν να τους στρέψουν απέναντι από τους συναδέλφους τους», τονίζει και ξεκαθαρίζει: «Ο εκβιασμός δεν θα περάσει! Η συμμετοχή στην απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου. Το κατάστημα του ΟΤΕ θα μείνει κλειστό και τις δύο μέρες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ