Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Αύριο το πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν αύριο Παρασκευή στο Σύνταγμα στις 5 μ.μ. οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις κατεβαίνουν οι συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, δίνοντας απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, στη λεηλασία των συντάξεών τους, στο νέο «τσεκούρι» στο ΕΚΑΣ από τη σύνταξη του επόμενου μήνα, αλλά και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, που περιλαμβάνει νέες περικοπές στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων.

Παράλληλα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να δώσουν αγωνιστικό «παρών» σήμερα στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων καλούν τους συνταξιούχους να μη δώσουν καμιά ανοχή στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν: Αμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων. Αμεση καταβολή όλων των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν. Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Κατάργηση των παρακρατήσεων Υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών - αντεργατικών νόμων και απόδοση όσων έχουν αφαιρεθεί.

Για τη μεταφορά των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο της Αθήνας δρομολογούνται λεωφορεία. Μεταξύ άλλων, αύριο Παρασκευή, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από: Θεσσαλονίκη, 8 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. Λάρισα, 10 π.μ., πλατεία Λαού (Ωδείο). Τρίκαλα, 10 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης (οδός Β. Τσιτσάνη). Μαγνησία, 10.30 π.μ., δημαρχείο Βόλου. Νάουσα, 8 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Θεσπρωτία, 9 π.μ., «Πάνθεον» Ηγουμενίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ