Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις ενάντια στις απαράδεκτες συμβάσεις της «PwC»

Τις παρεμβάσεις της ενάντια στις απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις που προωθεί η εργοδοσία στην ελεγκτική εταιρεία «PwC» συνεχίζει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Το σωματείο προχώρησε σε νέα εξόρμηση, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το πόρισμα του ΣΕΠΕ, με βάση το οποίο μια σειρά όροι των νέων συμβάσεων κρίνεται ότι «εν πολλοίς υπερβαίνουν τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας» και «χρήζουν επαναδιατύπωσης, ώστε να καταστούν σύννομοι». Χαιρετίζει τους δεκάδες εργαζόμενους που δεν έχουν υπογράψει τις συμβάσεις, παρά τις πιέσεις, και καλεί το σύνολο των εργαζομένων να πάρουν θέση στη μάχη ενάντια στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις, για να παρθούν πίσω οι συμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε και σε συμμετοχή στη σημερινή πανεργατική απεργία.

Το πόρισμα του ΣΕΠΕ προέκυψε μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε κατόπιν των καταγγελιών του σωματείου και της Ομοσπονδίας. Παρά τα όσα ορίζει, όμως, η διοίκηση της «PwC» συνεχίζει «να αγνοεί επιδεικτικά τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και τις υποδείξεις τους» και να καλεί τους εργαζομένους έναν - έναν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις. «Την ίδια στιγμή που μας καλούν να υπογράψουμε την εργασιακή μας καταδίκη, προκλητικά μας καλούν να... διασκεδάσουμε όλοι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια στο χριστουγεννιάτικο πάρτι», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο και σχολιάζει: «Ο,τι και να κάνουν, συνάδελφοι, δεν μπορούν να κρύψουν ότι αποτέλεσμα της δικιάς μας δουλειάς είναι τα αμύθητα κέρδη τους και μας "κερνάνε" συμβάσεις που μας γυρίζουν στο μεσαίωνα, για να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».

Μεταξύ άλλων, το πόρισμα του ΣΕΠΕ σημειώνει πως «το ωράριο των εργαζόμενων είναι 9.00 - 17.00» και το διάλειμμα πρέπει να δηλώνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ξεκαθαρίζει ότι ο μισθός αποτελεί τη βάση για τον υπολογισμό των υπερωριών και ότι οι υπερωρίες δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν, όπως θέλει να επιβάλλει μέσα από τις νέες συμβάσεις η εταιρεία. Αναφέρει, επίσης, πως δεν είναι «απεριόριστο το δικαίωμα» η εταιρεία να μετακινεί τον εργαζόμενο σε όποιο πόστο θέλει, αλλά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ατομικές και οικογενειακές του ανάγκες. Ορίζει ακόμα ότι «ο εργαζόμενος ο οποίος έχει προσληφθεί για συγκεκριμένη εργασία, δεν υποχρεούται να παρέχει άλλη εργασία από εκείνη που προσλήφθηκε». Οσον αφορά τις προβλέψεις των συμβάσεων για τη μετακίνηση και το «δανεισμό» των εργαζομένων σε άλλες εταιρείες, η Επιθεώρηση Εργασίας έκρινε ότι ο συγκεκριμένος όρος της σύμβασης «ενέχει καταχρηστικότητα και επομένως είναι μη έγκυρος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα κινητοποίηση σήμερα ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία (2023-12-29 00:00:00.0)
Η πραγματικότητα στα εργοτάξια απόδειξη της αντεργατικής «κανονικότητας» (2019-06-19 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις άδειες των εργαζομένων στην «PwC» (2019-03-27 00:00:00.0)
Χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους (2018-09-01 00:00:00.0)
Στάση εργασίας ενάντια σε απολύσεις και τρομοκρατία (2012-09-20 00:00:00.0)
«Γερμανικό μοντέλο» για τους εργαζόμενους (2006-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ