Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΕΣ ΣΤΟ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Στάση εργασίας ενάντια σε απολύσεις και τρομοκρατία

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι τραπεζοκόμες στο Θριάσιο Νοσοκομείο, οι οποίες απαιτούν να γίνει άμεση ανάκληση στις απολύσεις δύο εργαζομένων στις οποίες προχώρησε την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία του ιδιωτικού συνεργείου που λυμαίνεται το νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, η ιδιωτική εταιρεία τραπεζοκόμων «GCB» την περασμένη βδομάδα προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης μόλις εκείνη ζήτησε από τους υπεύθυνους της εταιρείας να της δώσουν σε φωτοτυπία τη σύμβαση που είχε υπογράψει όταν προσλήφθηκε (!) Η εταιρεία αμέσως κάλεσε την εργαζόμενη και της γνωστοποίησε την απόλυση χωρίς να προβάλει καμία αιτία. Την αμέσως επόμενη μέρα, η εργοδοσία προχώρησε και σε νέα τρομοκρατική απόλυση δεύτερης εργαζόμενης με το επιχείρημα ότι ξεσηκώνει και οργανώνει τους εργαζόμενους στο κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ενώ ανακοίνωσε στην ίδια ότι πρόκειται να διωχθεί και ποινικά, γιατί είναι εγγεγραμμένη και στο επιχειρησιακό σωματείο της «GCB».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των συναδέλφων, οι οποίοι, παρά τις τρομοκρατικές πιέσεις, σταμάτησαν τη δουλειά τους και με τη βοήθεια του κλαδικού τους σωματείου, προχώρησαν μαζικά σε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Νοσοκομείου. Στο αίτημα των εργαζομένων η διοίκηση να πάρει θέση, το ΔΣ απάντησε ότι θα καλέσει την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις.

Ωστόσο, η εργοδοσία δε σταμάτησε εκεί. Την επόμενη ημέρα έφτασε στο σημείο να αποστείλει εξώδικο στο σπίτι της εργαζόμενης με το οποίο της γνωστοποιούσε ότι έφυγε από τη δουλειά με οικειοθελή παραίτηση για προσωπικούς λόγους (!) Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγείλει οι εργαζόμενοι στο κλαδικό τους σωματείο, η εργοδοσία μαζί με την υπογραφή της σύμβασης υποχρέωνε τους εργαζόμενους να υπογράψουν χαρτί οικειοθελούς παραίτησης με ανοιχτή ημερομηνία, διαφορετικά δε θα γίνονταν αποδεκτοί(!)

Από τη μεριά του, το επιχειρησιακό σωματείο εμφανίστηκε στο χώρο, δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη νέα στάση εργασίας, με τον πρόεδρο να ζητά από κάθε εργαζόμενο να δηλώσει αν πρόκειται να συμμετέχει στη στάση εργασίας ή όχι...

Ωστόσο, παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης, οι εργαζόμενοι οργανωμένα και μαζικά πήραν μέρος στην κινητοποίηση που αποφάσισε το κλαδικό τους σωματείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας (2017-03-01 00:00:00.0)
Απήργησαν ενάντια στις απολύσεις (2013-04-27 00:00:00.0)
Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (2013-03-29 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις απολύσεις των τραπεζοκόμων (2011-12-21 00:00:00.0)
Σε νέα κινητοποίηση από χτες (2009-04-07 00:00:00.0)
Απολύσεις και τρομοκρατία στο όνομα της κρίσης (2008-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ