Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ελαβε κι άλλα εύσημα για τις ανατροπές

Συνάντηση με τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» είχε χτες ο υπουργός Εργασίας

Τα διαπιστευτήριά του προς τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» Χ. Ράιχενμπαχ έδωσε και ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης κατά τη χτεσινή συνάντησή τους στο υπουργείο. Στα πλαίσια αυτά επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δείχνει ιδιαίτερα αποφασισμένη και προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες που έχει κάνει...», κάνοντας καθαρό ότι τα σκληρά αντεργατικά μέτρα θα περάσουν διά πυρός και σιδήρου. Γεγονός που διαπιστώθηκε και από τον ίδιο τον Ράιχενμπαχ, ο οποίος, δίνοντας τα εύσημά του, σημείωσε πως η αποφασιστικότητα και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων είναι ένα νέο στοιχείο για την Ελλάδα!

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν για άλλη μια φορά η προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας υπό το πρόσχημα των προγραμμάτων απασχόλησης των νέων ανέργων. Συγκεκριμένα εξετάζεται η ανεύρεση πόρων από τα ευρωπαϊκά ταμεία τα οποία θα διανεμηθούν για την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας, αλλά και σε προγράμματα για τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό και τους νέους επιχειρηματίες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα ίδια προγράμματα με τα οποία χτυπιέται η σταθερή εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, χρηματοδοτείται αδρά το μεγάλο κεφάλαιο και οι άνεργοι ανακυκλώνονται, αφού μετά το τέλος των προγραμμάτων επιστρέφουν στις ουρές της ανεργίας. Οπως μάλιστα είπε ο υπουργός, θα ζητηθεί η τεχνική βοήθεια της Ομάδας Κρούσης για το θεσμό της μαθητείας, μιας από τις πιο κακοπληρωμένες και σκληρές μορφές εργασίας που εφαρμόζεται στη χώρα μας υπό την κάλυψη της «εκπαίδευσης».

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συζητήσεις με την Κομισιόν για την αλλαγή στον τρόπο είσπραξης των εισφορών προς τα 4 μεγαλύτερα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ), μέσα από τη δημιουργία ενός φορέα είσπραξης, που μπορεί να είναι το ΙΚΑ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται στην είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών και ειδικότερα των ληξιπρόθεσμων να εμπλακούν και ιδιωτικές εταιρείες, φυσικά με το αζημίωτο. Τέλος, πέραν της δραστικής συρρίκνωσης των επιδομάτων, το υπουργείο εξετάζει την απονομή αυτών που θα απομείνουν να την αναλάβει ο ΟΓΑ και σε αυτόν να ανατεθούν και επιδόματα που μέχρι τώρα αποδίδονται από τους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ