Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΝΑ
Αντίθετοι στη μεταφορά κλινικής

Την αντίθεσή τους εκφράζουν γιατροί και εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) στη μεταφορά της ψυχιατρικής κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας στο ΨΝΑ. Η μεταφορά θα ισχύσει για ένα χρόνο, καθώς στο Κρατικό της Αθήνας θα γίνουν επεκτάσεις.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ επισημαίνουν ότι ήδη το ΨΝΑ είναι γονατισμένο και λειτουργεί, όπως υπογραμμίζουν, «κάτω από το όριο ασφαλούς λειτουργίας». «Εχει, επισημαίνουν, ελάχιστο προσωπικό, τόσο λίγο που δεν αρκεί ούτε για τη σωστή κάλυψη των αναγκών των ενδονοσοκομειακών τμημάτων, όπως και των άνω των 100 εξωνοσοκομειακών του δομών. Στα περισσότερα τμήματα (στα οποία ελαφρά τη καρδία αποφασίστηκε η διασπορά του «Γεννηματάς») υπάρχουν από τρία έως και δέκα ράντζα».

Οι γιατροί του ΨΝΑ προτείνουν τη μεταφορά της ψυχιατρικής κλινικής στο παραπλεύρως νοσοκομείο «Σωτηρία», τονίζοντας ότι «όπου κι αν γίνει η μεταφορά θα πρέπει να γίνει υπό όρους μεταφοράς όλης της ψυχιατρικής κλινικής, με τους γιατρούς της και το προσωπικό της που θα φροντίζουν τη νοσηλεία των ασθενών σε ειδικό χώρο που θα τους διατεθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ