Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
Β' ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΗΠΑΤΟΣ
Επανάληψη λαθών η λειτουργία χωρίς μόνιμο προσωπικό

Να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν στο κλείσιμο της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ηπατος (ΜΜΗ) στο Λαϊκό νοσοκομείο επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡxω».

Πριν δύο μέρες - και με αφορμή τη σύσταση του συνήγορου του Πολίτη να επαναλειτουργήσει η ΜΜΗ στο Λαϊκό - ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της ΜΜΗ ζητώντας «εγγράφως από όλους τους συναρμόδιους φορείς να ενισχύσουν τη Μονάδα με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και την απαραίτητη υποδομή, έτσι ώστε ο φάκελος της αίτησης για την επαναλειτουργία της ΜΜΗ να είναι πλήρης και να λάβει την έγκριση στο άμεσο μέλλον». Δε γίνεται σαφές δηλαδή, αν θα γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ή η επαναλειτουργία θα στηριχτεί σε «δανεικό προσωπικό».

Το Σωματείο των Ηπατομοσχευθέντων θυμίζει, την περίοδο 2006-2009 η ΜΜΗ ήταν «χωρίς ασφαλείς όρους λειτουργίας» και γι' αυτό έκλεισε. «Πρέπει να είναι ένα σταθερό οικοδόμημα με γερά θεμέλια που να παρέχει στον ελληνικό λαό την ποιότητα της νοσηλείας και της υγείας που του αξίζει - ιδιαίτερα σ' ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η μεταμόσχευση ήπατος», τονίζει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ