Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Αξιοποιούν τη σημερινή απεργία για την κλιμάκωση

Στις 4.30 μ.μ. η συγκέντρωση του κλαδικού συνδικάτου της Αττικής, στο ξενοδοχείο «Royal Olympic»

Από την απεργία του κλάδου στην Αττική στις 12 Σεπτέμβρη
Από την απεργία του κλάδου στην Αττική στις 12 Σεπτέμβρη
Σε νέα απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό που παλεύουν ενάντια στο σφαγιασμό των μισθών τους, στη νέα σαρωτική επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις που ξεδιπλώνουν κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα. Παράλληλα, διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς μείωση μισθών. Στην Αθήνα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων καλεί σήμερα στο πλαίσιο της απεργίας σε συγκέντρωση - προετοιμασία της γενικής απεργίας στις 4.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Royal Olympic».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΝΟΒΟΤΕΛ» απεργούν και αύριο, Παρασκευή, με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ χωρίς καμία μείωση μισθών.

Το κλαδικό συνδικάτο μπροστά στη γενική απεργία στις 26/9 με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «σε όσους περιμένουν τους σωτήρες και συντηρούν αυταπάτες ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα, τους θυμίζουμε ότι κάθε φορά τα ίδια μας έλεγαν και κάθε φορά ερχόταν μια νέα ομοβροντία μέτρων, χειρότερη από την προηγούμενη». Γι' αυτό, τονίζει, «απορρίπτουμε την κυβέρνηση και τα κόμματα που βρίσκουν ή προτείνουν "λύσεις" μέσα από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και κατεβάζουν τους μισθούς, αυξάνουν τα όρια ηλικίας για σύνταξη, καταργούν τις αποζημιώσεις απόλυσης, το 5ήμερο, το 8ωρο, το επίδομα ανεργίας, το εφάπαξ. Οι "λύσεις" τους είναι βάλσαμο για τα αφεντικά που επιδιώκουν την κατακόρυφη αύξηση των κερδών τους μέσα από τη δική μας δυστυχία».

Και καταλήγει «η γενική απεργία πρέπει να μας βρει πιο δυνατούς, οργανωμένους στο συνδικάτο και τα σωματεία, ενεργά μέλη που θα διαμορφώνουμε τις εξελίξεις από τα κάτω, μέσα από γενικές συνελεύσεις και πολύμορφες δράσεις. Αυτή θα είναι η απάντηση στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Κανείς απεργός του κλάδου δεν πρέπει να λείπει από την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση. Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους εργάτες, δυναμώνουμε τη γροθιά μας που θα συντρίψει όχι μόνο τα νέα μέτρα, αλλά και τα συμφέροντα και τις πολιτικές που τα επιβάλλουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ