Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Ετοιμασίες με στόχο να βαθύνουν οι δεσμοί με τα συνδικάτα

Σύσκεψη για την οργάνωση της απεργιακής μάχης οργάνωσε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Ειδικό βάρος να δοθεί στην οργάνωση των ανέργων, τονίστηκε στη σύσκεψη
Ειδικό βάρος να δοθεί στην οργάνωση των ανέργων, τονίστηκε στη σύσκεψη
Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της γενικής απεργίας που θα καταγράψει βήματα στο βάθεμα των δεσμών των συνδικάτων με τον κλάδο, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα σύσκεψη των διοικήσεων των συνδικάτων στον κατασκευαστικό τομέα στην Αθήνα. Τη σύσκεψη κάλεσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και συμμετείχαν τα 13 παραρτήματα του Συνδικάτου, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, μισθωτοί τεχνικοί και άλλοι εργαζόμενοι του κλάδου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη τα Συνδικάτα να απευθυνθούν πλατιά ενόψει της απεργίας σε εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου. Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε:

  • Να γίνουν εξορμήσεις σε χαρτογραφημένα μεγάλα εργοτάξια που υπάρχουν στην Αττική (π.χ. στο εργοτάξιο της COSMOTE στην Παιανία).
  • Να γίνουν εξορμήσεις στους κατά τόπους ΟΑΕΔ και τα τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ, με καθημερινή παρουσία, μοίρασμα υλικού και συζητήσεις. Ιδιαίτερη βαρύτητα να δοθεί στους μεγάλους ΟΑΕΔ (Π.Χ. Ιλιον, Περιστέρι, Αιγάλεω, Καλλιθέα και Μαρούσι).
  • Να αξιοποιηθούν τα μητρώα των Συνδικάτων και των Παραρτημάτων, ώστε να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι εργαζόμενοι και άνεργοι του κλάδου. Σε αυτό το πλαίσιο να γίνουν και συσκέψεις όπου είναι δυνατό. Να γίνουν εξορμήσεις σε γιαπιά των περιοχών από τα παραρτήματα.
  • Να γίνουν μαζικές πικετοφορίες σε εμπορικά κέντρα, σε γειτονιές της Αθήνας, με ντουντούκες και μοίρασμα υλικού, βάζοντας στο επίκεντρο την απεργιακή μάχη. Ηδη έχει γίνει σε μια σειρά περιοχές, όπως στο Βύρωνα, αλλά να ενταθεί.
Αγώνας όχι μόνο «για μια μέρα»

Ξεχωριστό πρόβλημα αναδείχθηκε η ανεργία και η ανάγκη να μπουν οι άνεργοι στη μάχη της απεργίας. Να σημειωθεί πως στους οικοδόμους η ανεργία φτάνει το 80%, στον τεχνικό τομέα των ξυλουργών στα ίδια επίπεδα, ενώ στους ανειδίκευτους ξυλουργούς γύρω στο 50%. Απ' την άλλη, στους ηλεκτροτεχνίτες, η εργοδοτική αυθαιρεσία κυριολεκτικά οργιάζει.

Σε αυτή τη μάχη, τονίστηκε σε όλους τους τόνους, πρέπει να μπουν νέοι εργαζόμενοι, όχι όμως μόνο για «μια μέρα», μόνο για την απεργία, αλλά να τραβηχτούν δυνάμεις στο δρόμο του αγώνα, χτυπώντας την ιδεολογική επιρροή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και τις ρατσιστικές αντιλήψεις.

Δράση για την οργάνωση της απεργίας στον κλάδο έχει αναλάβει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Τις προηγούμενες μέρες, μαζί με τα αντίστοιχα κλαδικά συνδικάτα, προχώρησε σε κλαδικές συσκέψεις με εργαζόμενους στις κατασκευές (οικοδόμους, ξυλουργούς, ηλεκτρολόγους κ.λπ.), σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο και άλλες πόλεις της χώρας. Παρά τις δυσκολίες λόγω της τεράστιας ανεργίας -που ειδικά στον κατασκευαστικό κλάδο αγγίζει μέχρι και το 80%- οι εργαζόμενοι στις κατασκευές μπαίνουν στη συζήτηση για το χαρακτήρα και την προετοιμασία της απεργιακής μάχης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ