Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι διώξεις για τον αγώνα στα «Τζάμπο»

Νέα δίκη μεθαύριο στην Καλαμάτα

Στα δικαστήρια σέρνονται τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Δημήτρης Οικονομάκος (Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ) και Γιώργος Ηλιόπουλος (μέλος διοίκησης Συνδικάτου Οικοδόμων), επειδή συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία στις 2 Απρίλη του 2009 και το πρωί της ίδιας μέρας βρίσκονταν σε κινητοποίηση στο κατάστημα «Τζάμπο» στην Καλαμάτα μαζί με πλήθος εργαζομένων, μετά τη μήνυση της εργοδοσίας με την κατηγορία για «παράνομη βία». Η δίκη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Σεπτέμβρη.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ σημειώνει πως «η δίκη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια βιομηχανία δεκάδων μηνύσεων που άρχισε η εταιρεία "Τζάμπο" από τον Απρίλη του 2009 ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Να θυμίσουμε πως γίνονταν κινητοποίηση σε ημέρα γενικής απεργίας στις 2 Απρίλη αλλά και για περίπου 2 μήνες στα "Τζάμπο" όλης της χώρας για την απόλυση του Νίκου Νικολόπουλου, αλλά και για τις συνθήκες εργασίας στο χώρο της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι ο εργαζόμενος είχε απολυθεί εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης.

Και σε αυτό το κατηγορητήριο (η εταιρεία "Τζάμπο") με χοντρά ψέματα, αντιφάσεις και άλλα περίεργα ζητά να ποινικοποιηθεί ουσιαστικά το δικαίωμα του να αγωνίζονται οι εργάτες και να απεργούν. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες οι μηνύσεις ως μορφή αλλά και ως ουσία στην αντιπαράθεση με την εργοδοσία πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους φορείς άσχετα αν συμφωνούν με το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ