Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ
Απεργούν σήμερα μετρό, ηλεκτρικός, τραμ

Κάλεσμα κοινού αγώνα απευθύνει στους επιβάτες η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ) ενάντια στο νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων, στην υποβάθμιση των συγκοινωνιών, στη νέα αύξηση των εισιτηρίων που ετοιμάζει η τρικομματική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Με αφορμή τη σημερινή απεργία η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ απευθύνεται στο επιβατικό κοινό σημειώνοντας ότι μεταξύ των μέτρων η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αύξηση στα εισιτήρια κατά 25%. Οι επιβάτες, τονίζει, καλούνται να πληρώσουν πανάκριβη συγκοινωνία τη στιγμή που το συγκοινωνιακό έργο μειώνεται συνεχώς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που με τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τις συγκοινωνίες και τη μείωση του προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν μόνο με το φιλότιμο τους επιβάτες αφού στον ΗΣΑΠ είναι σε λειτουργία μόνο τα 2/3 των συρμών, στα λεωφορεία λειτουργούν 1.400 περίπου οχήματα από 2.200 του συνολικού στόλου και στα τρόλεϊ τα 190 από τα 350 οχήματα.

Διαμορφώνουν, επισημαίνει η Γραμματεία, το έδαφος για ιδιωτικοποίηση τμημάτων ή συνολικά της αστικής συγκοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή γίνονται οι απανωτές μειώσεις μισθών, η κατάργηση ΣΣΕ, η εντατικοποίηση της εργασίας. Στόχος όλων αυτών είναι με την είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών «να είναι φθηνή η εργασία και ακριβό το εισιτήριο».

Καταλήγοντας καλεί τους επιβάτες να στηρίξουν τον αγώνα που είναι κοινός, να παλέψουν για μη αύξηση εισιτηρίου, μείωση της τιμής του και δωρεάν μετακίνηση τις ώρες αιχμής για όλους τους επιβάτες. Κατάργηση του εισιτηρίου για όλες τις μετακινήσεις σε ανέργους, ΑμΕΑ, φοιτητές κ.ά. Τέλος, η Γραμματεία καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ