Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σήμερα οι αγωνιστικές δράσεις

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Να αξιοποιήσουν τις σημερινές παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί στα δημόσια νοσοκομεία για να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαϊκών στρωμάτων για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, καλεί τους εργαζόμενους η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Σήμερα θα γίνουν αγωνιστικές δράσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και Μονάδες Πρόνοιας που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Οι αγωνιστικές δράσεις περιλαμβάνουν ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και χρηστών των υπηρεσιών Υγείας και ταυτόχρονα αποκλεισμό των ταμείων για τη μη είσπραξη του 5ευρω που πληρώνουν οι ασθενείς για εξετάσεις στα Εξωτερικά Ιατρεία.

«Ευαγγελισμός»: Συμπαράταξη με τους ασθενείς

«Συμπαραταχθείτε μαζί μας για να οργανώσουμε την πάλη από κάθε νοσοκομείο, γειτονιά, σχολή, κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας».

Μ' αυτή την κοινή ανακοίνωση προς τους ασθενείς το Σωματείο των Εργαζομένων και η Πενταμελής Επιτροπή των Γιατρών της ΕΙΝΑΠ στον «Ευαγγελισμό» αποκλείουν σήμερα τα ταμεία του νοσοκομείου για να «μην πληρώσει κανείς στα νοσοκομεία».

Στις 8 π.μ. θα γίνει και συγκέντρωση στα επείγοντα του νοσοκομείου. «Εμείς, οι μαχόμενοι υγειονομικοί δεν μπορούμε να ζούμε απλήρωτοι. Αγωνιζόμαστε γιατί θέλουμε να ζούμε ΜΟΝΟ από αξιοπρεπείς αποδοχές που να καλύπτουν τις ανάγκες μας μακριά από παραοικονομία και φακελάκια!», τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση. Μόνο στον «Ευαγγελισμό» χρωστούν 2,5 εκατ. ευρώ δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Στους γιατρούς μείωσαν το συνολικό κονδύλι των εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ και καθιέρωσαν εξευτελιστικό ωρομίσθιο εφημερίας (3 ευρώ την ώρα) και στους νυκτερινούς λοιπούς εργαζόμενους 1 ευρώ την ώρα για εξαιρέσιμα.

Στο νοσοκομείο «Θριάσιο» η χτεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα να κλείσουν σήμερα τα Ταμεία του νοσοκομείου 8 π.μ.-12 το μεσημέρι μαζί με Λαϊκές Επιτροπές και άλλα σωματεία της περιοχής, να μπλοκάρουν την αξιολόγηση εργαζομένων και μονάδων, ενώ την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα θα κάνουν στάση εργασίας και συγκέντρωση.

Συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου της Σάμου γίνεται σήμερα, ώρα 8 π.μ. «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του νησιού και τους μαζικούς φορείς και όλο το σαμιώτικο λαό σε συστράτευση μαζί με τους υγειονομικούς για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας», τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων.

Το Σωματείο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ θα κάνει τρίωρη στάση εργασίας 9 π.μ.-12 το μεσημέρι, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει γενική συνέλευση στην οποία θα γίνει προγραμματισμός ενόψει απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών με καινούριες συμμετοχές όπως στο Κρατικό της Νίκαιας από σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ